Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ / Από τον Μαρινάκη στην... επιστολή Θεοδωρίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ / Από τον Μαρινάκη στην... επιστολή Θεοδωρίδη

Μπορεί να έχει απαγορευθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη η ενασχόλησή του με το ποδόσφαίρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να φωτογραφίζεται κιόλας

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ

Η προσπάθεια της ΕΠΟ για καλύτερες διαιτησίες έχει δώσει στους Έλληνες φιλάθλους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν φέτος το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, αλλά αυτό είναι φυσικό να μην αρέσει στα "κακομαθημένα... πλουσιόπαιδα", που είχαν αλώσει τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια!

"Εμείς έχουμε όλη την κυβέρνηση απέναντί μας. Τον πρωθυπουργό, υπουργούς, την ΕΠΟ, δημόσιους οργανισμούς, υπουργεία αλλά δεν μας ενδιαφέρει, θα αντισταθούμε για το δίκαιο και το σωστό. Θα είμαστε απέναντί τους" είχε πει ο "υπόδικος", όπως τον χαρακτήρισε κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, Βαγγέλης Μαρινάκης και αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρόσθεσε: "Ακούγαμε για εξυγίανση. Εσείς τι βλέπετε; Υπάρχει εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποια είναι η εξυγίανση; Αυτά που γίνονται κάθε Κυριακή; Χθες στον αγώνα με τη Λάρισα τι έγινε; Δύο πέναλτι, ανάποδα σφυρίγματα, μία ξεφτίλα. Τι έγινε στα άλλα ματς; Το είδατε πάλι. Είστε ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπετε; Είναι θεαματικό πρωτάθλημα αυτό; Γιατί; Επειδή αδικούν τον Ολυμπιακό σχεδόν σε όλα τα ματς;"

Αυτά έλεγε στις 8 Ιανουαρίου και στο... προσκήνιο (και όχι στο περιθώριο) της παρουσίασης του τρίτου φετινού προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και έκπτωτος (;) από το ποδόσφαιρο πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και ιδιοκτήτης του ΔΟΛ. Δεν θα ασχοληθούμε για "πέναλτι" που "είδε" στη Λάρισα και δεν δόθηκαν στην ομάδα του, ούτε για τους αγώνες στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όπου υπήρχαν πολλές φορές που ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός, όπως ήταν και κάποιες που αδικήθηκε. Ερχόμαστε στα τρία πρόσφατα ματς, που έπαιξε η ομάδα του Πειραιά.

Στις 21 Ιανουαρίου ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, έδωσε συγχαρητήρια στον διαιτητή Καραντώνη γιατί σφύριξε στο 0-0 πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε μια φάση που ο Φορτούνης είχε το σώμα του στραμμένο προς το κέντρο, δεν πήδησε να διεκδικήσει την κεφαλιά και αφού τον ακούμπησε στην πλάτη ο αμυντικός της Ξάνθης, έκανε "βουτιά" σε... δεύτερο χρόνο και επιβραβεύτηκε! Στο ίδιο ματς (3-0 το τελικό σκορ) είχε μείνει με 10 παίκτες η Ξάνθη για μισή ώρα: "Πρώτη φορά ήταν άψογη η διαιτησία, είδε το πέναλτι και το σφύριξε αμέσως. Ήταν άμεμπτος στα πάντα μαζί με τους επόπτες και μακάρι να γίνονται τέτοιες διαιτησίες".

Τρεις μέρες αργότερα τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ (0-0) τον "σφύριζε" ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ένας από τους καλύτερους διαιτητές, αν όχι ο καλύτερος, τα τελευταία χρόνια, με εμπειρία ακόμη και αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σιδηρόπουλος, είναι από τους διαιτητές "persona non grata" του Ολυμπιακού, αλλά η διαιτησία του δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή για "γκρίνια" στο λιμάνι. Αντίθετα, αν κάποιος πρέπει να "φωνάζει" είναι η ΑΕΚ, αφού δεν είδε (όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος) την τρικλοποδιά του του Ντιόγκο Φιγκέιρας στον Λόπες μέσα στην περιοχή, που ήταν εκτός από αποβολή και πέναλτι, καθώς σημειώθηκε η παράβαση, ενώ η μπάλα παιζόταν σε άλλο σημείο του γηπέδου.

Ο Φιγκέιρας είχε γίνει "σεσημασμένος", αφού ακριβώς το ίδιο έκανε και τέσσερις μέρες μετά στην Τρίπολη (έβαλε "τρικλοποδιά" εκτός φάσης στον Κυριακόπουλο), αλλά δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Ζαχαριάδη, που είχε μάλιστα τον έλεγχο της φάσης! Ήταν τόσο εξώφθαλμες οι αντιαθλητικές πράξεις του Πορτογάλου αμυντικού, που οι παράγοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον έδωσαν, δύο μέρες μετά, μετεγγραφή στη Μπράγκα, καθώς τρίτη φορά δεν θα τη... γλίτωνε! Στο ίδιο ματς δεν δόθηκε και πέναλτι στους γηπεδούχους για λαβή... πάλης του Σισέ στον Μανιά. Για τέτοιο "κυνήγι" της διαιτησίας στον Ολυμπιακό μιλάμε, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν 9 διαδοχικές νίκες μέχρι το 1-1 της περασμένης Κυριακής!

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, εντελώς ευνοϊκό γι' αυτόν από τη διαιτησία το τελευταίο διάστημα, ο Ολυμπιακός φρόντισε να βάλει "μπουρλότο" στο σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ ζητώντας από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να ανακαλέσει τον ορισμό του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου, αλλά και του Τάσου Σιδηρόπουλου, ως "τέταρτου".

"Θα πρέπει να τονιστεί επιπροσθέτως, ότι τόσο η ΚΕΔ της ΕΠΟ, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι πολύ καλά ενήμεροι, ότι οι παραπάνω ορισμοί δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά το αποτέλεσμα μίας σκόπιμης απόπειρας να αλλοιωθεί παράνομα το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού αυτός είναι ακριβώς ο ίδιος διαιτητής, ο οποίος είχε οριστεί στον περσινό εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας, εναντίον της ΑΕΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η χαώδης πλειοψηφία των αποφάσεων του κ. Παπαπέτρου, σε εκείνο το ματς ήταν σκοπίμως και επαναλαμβανόμενα υπέρ της ΑΕΚ και φυσικά πάνω από όλες, αλλά και εκείνη που αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα, ήταν η κατακύρωση του γκολ, το οποίο ο παίκτης της ΑΕΚ πέτυχε σκοπίμως με το χέρι. Τέτοιες αποφάσεις διαφύλαξαν την πρόκριση της ΑΕΚ, εν συνεχεία, στον τελικό του Κυπέλλου" αναφέρει η επιστολή του Σάββα Θεοδωρίδη στην ΕΠΟ.

Εκτός από το προφανές ψέμα, καθώς ο Πατίτο είχε πετύχει το "επίμαχο" γκολ με το... πόδι, ο Παπαπέτρου ήταν κι ο διαιτητής του ντέρμπι του α' γύρου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά τότε οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο δεν είχαν ζητήσει την εξαίρεσή του, αλλά "αποτελούσε και την πλέον επιθυμητή λύση από την πλευρά του Ολυμπιακού" σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής (26 Οκτωβρίου 2017)! Σ' εκείνον τον αγώνα, που ήταν η τελευταία ήττα (1-0) του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ούτε μια τελική προσπάθεια για ένα ημίχρονο, ο Παπαπέτρου είχε ευνοήσει τον Ολυμπιακό, καθώς θα μπορούσε να δώσει πέναλτι σε απλωμένο χέρι του Ανδρούτσου, που σταμάτησε προσπάθεια του Βιγιαφάνες στο 0-0!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL