Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Θα "βαρεθούμε" να τους βλέπουμε!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα "βαρεθούμε" να τους βλέπουμε!

Πολλές οι συγκινήσεις στα ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Το ζευγάρι Ολυμπιακός - ΑΕΚ τείνει τα τελευταία χρόνια να καταστεί «σήμα κατατεθέν» του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Φέτος είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, αυτή τη φορά στην προημιτελική φάση, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται την προσεχή Τετάρτη 24 Ιανουαρίου (7.30 μ.μ.) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Από το 2009, όταν οι δύο ομάδες συμμετείχαν σε έναν από τους καλύτερους τελικούς Κυπέλλου όλων των εποχών, με τελικό σκορ 4-4 και τον Ολυμπιακό να επικρατεί στη διαδικασία των πέναλτι με 15-14, μέχρι το 2015 ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ δεν είχαν ξαναβρεθεί αντίπαλοι στον θεσμό. Ήταν, όμως, να μη γίνει η αρχή, γιατί από τότε κάθε χρονιά επιδεικνύουν πρωτόγνωρη συνέπεια στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού τους.

Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 η ΑΕΚ, που τότε αγωνιζόταν στη Φούτμπολ Λιγκ, δυσκόλεψε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Αρχικά απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Φάληρο, για να ηττηθεί στον επαναληπτικό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με 0-1 χάρη σε ένα γκολ των Πειραιωτών μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου. Μάλιστα μετά το γκολ, που είχε σημειώσει για λογαριασμό των "ερυθρόλευκων" ο Χάρα, ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα τη διακοπή της αναμέτρησης.

Την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ πήρε την "εκδίκησή" της καθώς νίκησε τον Ολυμπιακό στον τελικό Κυπέλλου με 2-1 επιστρέφοντας στους τίτλους μετά το 2011 και κατακτώντας το 15ο Κύπελλο στην ιστορία της. Στην περσινή αγωνιστική περίοδο οι δύο ομάδες συνέθεσαν το ένα ζευγάρι της ημιτελικής φάσης. Νικήτρια στην κόντρα βγήκε ξανά η ΑΕΚ, καθώς νίκησε 1-2 εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα στο Φάληρο και, παρά την ήττα στο ΟΑΚΑ με 0-1, ήταν η ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό, για να χάσει τελικά τα σκήπτρα από τον ΠΑΟΚ.

Φέτος οι δύο ομάδες διεκδικούν μαζί με τους Θεσσαλονικείς «επί ίσοις όροις» τον τίτλο του πρωταθλήματος. Μάλιστα ανάμεσα στους δύο αγώνες του Κυπέλλου, και πιο συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου, θα αναμετρηθούν ξανά, και πάλι στο Νέο Φάληρο, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Βέβαια, έχουν ήδη αναμετρηθεί μία φορά στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ, με την "Ένωση" να ανατρέπει το εις βάρος της 0-2 και να φτάνει σε μία σπάνια και αξιοσημείωτη συνάμα ανατροπή επικρατώντας με 3-2.

O Oλυμπιακός έχει πλέον νέο προπονητή τον Όσκαρ Γκαρθία, που αντικατέστησε τον Τάκη Λεμονή και είναι ένα μεγάλο στοίχημα γι’ αυτόν το τι είδους ομάδα θα "κατεβάσει" απέναντι στην ΑΕΚ. Από την πλευρά της η η ομάδα του Χιμένεθ τον επόμενο μήνα έχει ένα πρόγραμμα «βουνό» με κρίσιμες αναμετρήσεις και στους τρεις θεσμούς που συμμετέχει (Σούπερ Λιγκ, Κύπελλο, και Γιουρόπα Λιγκ). Σε αυτό το διάστημα θα κριθεί σε μεγάλο ποσοστό και το πραγματικό βεληνεκές της και το "βάθος" του έμψυχου δυναμικού της, αλλά και η επάρκεια του ίδιου του Ισπανού προπονητή στη διαχείριση μιας τέτοιας πίεσης υψηλών απαιτήσεων.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως, ακόμα και αν οι δύο ομάδες «βαρεθούν» να βλέπει η μία την άλλη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρεις άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις με την ευχή και την ελπίδα να βγει νικητής πρωτίστως το ίδιο το άθλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL