Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ / Στην παγκόσμια "ελίτ" ο Χρήστος Βολικάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ / Στην παγκόσμια "ελίτ" ο Χρήστος Βολικάκης

Ο Χρήστος Βολικάκης προπορεύεται σ' έναν από τους αγώνες του

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του διανύει ο Χρήστος Βολικάκης, που είναι αυτήν την περίοδο ένας από τους κορυφαίους στην ποδηλασία πίστας στον κόσμο, με διαδοχικές επιτυχίες στη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο με τον τελικό στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Στις 28 Φεβρουαρίου ξεκινάει στο ποδηλατοδρόμιο "Όμνισπορτ" του Άπελντοορν στην Ολλανδία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει ήδη προκριθεί σε τρία αγωνίσματα, έχοντας υψηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Η πρόκρισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί τεράστια επιτυχία για έναν αθλητή που προπονείται και αγωνίζεται χωρίς να έχει στο πλευρό του την ομοσπονδία του. Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που έγινε στο Χονγκ Κονγκ, ο Βολικάκης είχε αγωνιστεί μόνο στο σκρατς, όπου πήρε την 8η θέση.

Τον 30χρονο ποδηλάτη τον γνωρίσαμε ως σπρίντερ, με επιτυχίες σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και συμμετοχές σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Τον τελευταίο χρόνο ασχολείται με ιδιαίτερη επιτυχία και με τον "Μαραθώνιο" σε... πίστα, όπως είναι το αγώνισμα του όμνιουμ, που συμπεριλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα αντοχής. Η αρχή γίνεται με το σκρατς, όπου όλοι οι ποδηλάτες εκκινούν μαζί σε έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων, ακολουθούν άλλα δέκα χιλιόμετρα τέμπο, το elimination και οι ποδηλάτες κλείνουν το πρόγραμμα με τον αγώνα πόντων διάρκειας 25 χιλιομέτρων.

Στη σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων ο Βολικάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση στο σκρατς με 2.390 βαθμούς και τον ακολουθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Άντριαν Τεκλίνσκι με 2.269 βαθμούς. Ο Έλληνας πρωταθλητής παρέμεινε στη δεύτερη θέση του νέου -για τον ίδιο- αγωνίσματος των πόντων, έχοντας 2.090 βαθμούς, με τον Δανό Νίκλας Λάρσεν να προηγείται με 3.230 βαθμούς. Στο όμνιουμ ο Βολιώτης ποδηλάτης είναι στην έκτη θέση με 2.130 βαθμούς, δίχως όμως να απέχει πολύ από την πρώτη, όπου βρίσκεται ο Πολωνός Σάιμον Σάινοκ με 2.515 βαθμούς.

Παράλληλα, με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το 2017 η συνεργασία του Χρήστου Βολικάκη με την επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας, τη Maloja Pushbikers. Ο πρωταθλητής μας πήρε μέρος στον πρώτο από τους αγώνες της κορυφαίας επαγγελματικής διοργάνωσης «Revolution Cycling Series», που διεξήχθη στο Λονδίνο, και στα περισσότερα από τα αγωνίσματα που πήρε μέρος μπήκε στην εξάδα, χάνοντας το μετάλλιο στο σκρατς στις λεπτομέρειες. Οι Γερμανοί ιδιοκτήτες της ομάδας ικανοποιήθηκαν από τις εμφανίσεις του και του πρότειναν να επεκταθεί η συνεργασία τους και το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL