Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΜΠΑΣΚΕΤ - EUROCUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Ολυμπιακός - Χιρόνα στις 4 Ιανουαρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - EUROCUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Ολυμπιακός - Χιρόνα στις 4 Ιανουαρίου

Ο Ολυμπιακός εντός συνόρων δεν έχει αντίπαλο στο μπάσκετ γυναικών. Η πρωταθλήτρια ομάδα του Ελληνικού πριν ενάμιση χρόνο φόρεσε να ερυθρόλευκα, απέκτησε το ονόμα και την οικονομική ευρωστία του μεγάλου συλλόγου του Πειραιά και από τότε είναι αήττητη στην Ελλάδα, ενώ προκρίθηκε φέτος και στις "16" του EuroCup της Ευρώπης.

Στην ομάδα που είχε "φτιάξει" η Ελένη Καπογιάννη στο Ελληνικό βρίσκεται, πλέον, το 80% της Εθνικής ομάδας, που πήρε το καλοκαίρι την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ! Τη θέση της πρώην διεθνούς παίκτριας του Σπόρτιγκ στην τεχνική ηγεσία πήρε τον τελευταίο μήνα ο πρώην ομοσπονδιακός της Εθνικής ανδρών Κώστας Μίσσας, που γνωρίζει τις περισσότερες παίκτριες από προηγούμενη θητεία του στην Εθνική γυναικών, ενώ θέση μάνατζερ ανέλαβε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Στα πρώτα "νοκ άουτ" ματς του EuroCup o Ολυμπιακός απέκλεισε τη ρουμανική Σέπσι, καθώς στη ρεβάνς, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, τη νίκησε με 67-56 στη Γλυφάδα, καλύπτοντας τους 4π. της ήττας του (59-55) στο πρώτο ματς. H επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι η ισπανική Χιρόνα, που θα την αντιμετωπίσει 4 και 11 Ιανουαρίου, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στη Γλυφάδα. Η Χιρόνα είναι καλύτερη ομάδα από την Σέπσι κι αυτή την περίοδο βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Ισπανίας με 11 νίκες - 2 ήττες. Στη φάση των ομίλων τερμάτισε πρώτη και δεν χρειάστηκε να παίξει πλέι οφ, όπως ο Ολυμπιακός, που είχε έρθει δεύτερος στον δικό του όμιλο.

Η έμπειρη Στέλλα Καλτσίδου δήλωσε σχετικά: "Η Χιρόνα διαθέτει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Τερμάτισε σε καλύτερη θέση από εμάς στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης κι έχει το πλεονέκτημα έδρας. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο πιο καλά γίνεται και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Πιστεύω πως η Χιρόνα θα έχει περισσότερο άγχος από εμάς. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε. Όπως και σε κάθε παιχνίδι, το κλειδί θα είναι η άμυνά μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL