Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ / Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος: Δείξτε εμπιστοσύνη στα ελληνικά... προϊόντα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ / Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος: Δείξτε εμπιστοσύνη στα ελληνικά... προϊόντα!

Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί της Χέρτα Βερολίνου

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ είναι μια διοργάνωση που από... τύχη παίζουν και κάποιοι Έλληνες παίκτες! Αυτός είναι ίσως και ο σημαντικότερος λόγος της απαξίωσής του τα τελευταία χρόνια, αφού οι φίλαθλοι δεν προλαβαίνουν να "δεθούν" συναισθηματικά με τις "λεγεώνες των ξένων", που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν παίζουν για τη "δόξα" της -όποιας- ομάδας τους, αλλά για το επόμενο συμβόλαιό τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να είναι πρωταγωνιστές όποτε τους εμπιστεύονται οι προπονητές τους. Πόσο τυχαίο είναι άραγε το γεγονός ότι ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο σκόρερ των δύο πρώτων γκολ του Ολυμπιακού την περασμένη εβδομάδα στο Αγρίνιο, ενώ ο ΠΑΟΚ "φιλοδώρησε" με 4-0 τον Παναθηναϊκό, παίζοντας για πρώτη φορά -έπειτα από πολύ καιρό- με πέντε Έλληνες παίκτες στη βασική ενδεκάδα (Πασχαλάκη, Μαλεζά, Πέλκα, Λημνιό, Κουλούρη) και τον Δημήτρη Πέλκα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, με τα δύο εκπληκτικά γκολ που πέτυχε, αλλά και όλης της αγωνιστικής.

Ειδικά στον ΠΑΟΚ έχουν γίνει "εγκλήματα" με την αντιμετώπιση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και πιο χαρακτηριστική περίπτωση απ' αυτή του Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου δεν υπάρχει. Παιδί μεταναστών στη Σουηδία, ήρθε το 2014 στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο, αφού το όνειρό του ήταν να αγωνιστεί σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Ζήσης Βρύζας του έκαναν τη... χάρη με ένα πενιχρό συμβόλαιο (2500 ευρώ τον μήνα), έπαιξε έξι φορές με τη φανέλα του "Δικεφάλου", αλλά όταν έφυγαν και ανέλαβε ο Κροάτης Ιγκόρ Τούντορ, τον "παρόπλισε" και τον έδιωξε ως... ακατάλληλο!

Ποια η συνέχεια; Ο Παπαγιαννόπουλος εντάχθηκε στη σουηδική Έστερσουντ, την ομάδα που το καλοκαίρι απέκλεισε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ τον ΠΑΟΚ, έγινε ο αρχηγός της και στις 12 Δεκεμβρίου κλήθηκε και στην Εθνική Σουηδίας για τα φιλικά προετοιμασίας εν όψει του Μουντιάλ της Ρωσίας, που θα δώσει με παίκτες που αγωνίζονται στο σουηδικό πρωτάθλημα, κόντρα σε Εσθονία και Δανία στο Αμπού Ντάμπι 2-12 Ιανουαρίου.

Προς αποθέωση του... Παπαγιαννόπουλου, η Έτσερσουντ όχι μόνο προκρίθηκε και στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη -οικονομικά- Άρσεναλ, αλλά ήταν κι αυτός που σκόραρε (αν και κεντρικός αμυντικός) στο εκτός έδρας 1-1 με τη Χέρτα Βερολίνου στο τελευταίο ματς των ομίλων!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL