Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ρεάλ - Παρί και Τσέλσι - Μπαρτσελόνα στους 16 του Champions League
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεάλ - Παρί και Τσέλσι - Μπαρτσελόνα στους 16 του Champions League

Μεγάλα παιχνίδια έβγαλε η κληρωτίδα της UEFA στους «16» του Champions League, που αναμένεται να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι «μάχες» της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Μαδριλένοι, με «μπροστάρη» τον Κριστιάνο Ρονάλντο και άξιους υποστηρικτές τους Λούκα Μόντριτς, Κασεμίρο, Σέρχιο Ράμος και Καρίμ Μπενζεμά, στοχεύουν στο μοναδικό επίτευγμα της τρίτης διαδοχικής κατάκτησης του κορυφαίου τροπαίου. Στους «16» του θεσμού, καλούνται να ξεπεράσουν το -ίσως- ...υψηλότερο εμπόδιο αυτής της πορείας που ακούει στο όνομα των «πρωτευουσιάνων» του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Παρί, Νασερ Αλ Κελαϊφι δαπάνησε αφειδώς μερικά από τα χρήματα του και πήρε στο Παρίσι τους Νεϊμάρ και Κιλιάν Μπαπέ, οι οποίοι μαζί με τον Εντινσον Καβάνι, δημιούργησαν ένα σύνολο με καταπληκτική δημιουργική ικανότητα. Χωρίς αμφιβολία, λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις με την πρόκριση να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Γνωρίζοντας πως ένα από τα δύο «μεγαθήρια» θα τεθεί εκτός συνέχειας, η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι θα επιδιώξει να αφήσει «εκτός νυμφώνος» την Τσέλσι του Εντέν Αζάρ και του Αλβάρο Μοράτα. Το έργο των Καταλανών του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα είναι εύκολο, όμως δεδομένου ότι αφ΄ ενός, ο Ισπανός τεχνικός έχει «μεταμορφώσει» εντυπωσιακά προς το καλύτερο την αμυντική λειτουργία της Μπαρτσελόνα και αφ΄ ετέρου πως η Τσέλσι βασίζεται στην αμυντική λειτουργία, περιμένουμε δύο πολύ «κλειστούς» αγώνες, με το -ενδεχόμενο- λάθος να στοιχίζει ακριβά...

Κατά τα λοιπά, η Μάντσεστερ Σίτι, είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι στην Βασιλεία, όπως και η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ που καλείται να προκριθεί σε βάρος της Σεβίλης. Αντίθετα, εξαιρετικά αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις της Γιουβέντους με την Τότεναμ, της Πόρτο με την Λίβερπουλ και της Σαχτάρ Ντόνετσκ με την Ρόμα, καθώς η πρόκριση σ΄ αυτά τα ζευγάρια, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση των ομάδων στις συγκεκριμένες βραδυές.

Τέλος, ασφαλές προβάδισμα απέναντι στην Μπεσίκτας, έχει η Μπάγερν Μονάχου, αρκεί να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα «έδρα» στην πρώτη αναμέτρηση, καθώς στον επαναληπτικό η Κωνσταντινούπολη θα «φλέγεται».

Αναλυτικά τα ζευγάρια, είναι τα εξής:

Γιουβέντους (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία)

Βασιλεία (Ελβετία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

Σεβίλη (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Ρόμα (Ιταλία)

Τσέλσι (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού μπήκαν στην κλήρωση της φάσης των νοκ άουτ αγώνων πέντε ομάδες από την Αγγλία.

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 13/14 Φεβρουαρίου και 20/21 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 6/7 Μαρτίου και 13/14 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL