Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Ο χειρότερος Ολυμπιακός των τελευταίων χρόνων...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Ο χειρότερος Ολυμπιακός των τελευταίων χρόνων...

Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ουσιαστικά ολοκληρώθηκε μετά τη νέα ήττα "ντροπής" από την τρίτη τη τάξει ομάδα της Πορτογαλίας, την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, που ήταν μάλιστα στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας στη σχετική κλήρωση. Το να δέχεσαι 6 γκολ σε δύο αγώνες από την ομάδα που είναι η βασική σου ανταγωνίστρια στο "κυνήγι" της τρίτης θέσης και θα μπορούσαν να είναι και πολύ περισσότερα (η Σπόρτινγκ είχε 3 δοκάρια στο Νέο Φάληρο και 1 δοκάρι στο "Αλβαλάδε") δεν είναι και κάτι που μπορείς να υπερηφανευθείς...

Κι αν στο 2-3 του "Γ. Καραϊσκάκης" ο Χάσι "πιάστηκε στον ύπνο" και ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 0-3 από τη Σπόρτινγκ στο ημίχρονο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός του "διαβασμένου" Λεμονή την περασμένη Τετάρτη στη Λισσαβώνα. Η επιλογή να παίξει ξανά με σέντερ φορ τον... Φορτούνη είχε μια λογική, εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο Ανσαριφάρντ δεν είχε δηλωθεί στην UEFA, ο Τζούρτζεβιτς δεν πείθει και ο Εμενίκε βρίσκεται "ψυχή τε και σώματι" εκτός ομάδας, αλλά το να χάνεις με 2-0 στο ημίχρονο και να συνεχίζεις να παίζεις για να μη... φας άλλο γκολ στην επανάληψη είναι εντελώς παράλογο! Ο Ολυμπιακός "μίκρυνε" ακόμη περισσότερο μετά το τέλος του ματς, με τον Τάκη Λεμονή να ευχαριστεί τους παίκτες του για την... προσπάθειά τους και να κάνει αναφορά στο επόμενο ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο την Κέρκυρα!

Μια αγωνιστική πριν από το τέλος της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός είναι η τέταρτη χειρότερη ομάδα από πλευράς συγκομιδής βαθμών. Χωρίς βαθμό είναι η Άντερλεχτ, η Μπενφίκα και η Φέγενορντ, ενώ από 2 βαθμούς έχουν η Καραμπάγκ, η Μάριμπορ, η Μονακό, η Ντόρτμουντ και ο ΑΠΟΕΛ.

'Ενα ιδιαίτερα περίεργο στατιστικό στοιχείο είναι ότι ο Ολυμπιακός στα πέντε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ έχει πετύχει συνολικά 4 γκολ, όταν τα ματς είχαν κριθεί, όλα μετά το 86ο λεπτό! Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα με 2 γκολ του Πάρντο στο 89' και στις καθυστερήσεις (2-3 με Σπόρτινγκ), ακολούθησε το ματς στο "Καμπ Νόου" με το γκολ του Νικολάου στο 88' (3-1 η Μπαρτσελόνα) και... επιβεβαιώθηκε με το γκόλ του Οτζίτζα στο 86' στη Λισσαβώνα (3-1 η Σπόρτινγκ).

Το χειρότερο για την ομάδα του Πειραιά δεν είναι ότι αποκλείστηκε μετά από 12 χρόνια από την 5η αγωνιστική, αλλά ότι η παρουσία του σ' αυτούς τους πέντε αγώνες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν του απέφερε, ίσως για πρώτη φορά στη διοργάνωση, το παραμικρό αγωνιστικό κέρδος. Αντίθετα, "έχασε" τον Στέφανο Καπίνο, ενώ "έκαψε" και τον Λεονάρντο Κούρτη, που ήθελε να τον "μοσχοπουλήσει" στην Μπενφίκα, αλλά ο νεαρός αμυντικός τα έκανε... μαντάρα στη Λισσαβώνα. Στα προηγούμενα 11 χρόνια ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τρεις προκρίσεις στους "16" (2008, 2010 και 2014) και όσες φορές μπήκε σε όμιλο συνέχισε, τουλάχιστον, στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν έπαιξε στην Ευρώπη στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου μόνο τις χρονιές που είχε αποκειστεί από τα προκριματικά.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Γιουβέντους, που δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την πρόκρισή της και κινδυνεύει να κάνει αρνητικό ρεκόρ παρουσίας ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η χειρότερη συγκομιδή του Ολυμπιακού ήταν την περίοδο 2006-07, με 3 βαθμούς, με ισάριθμες ισοπαλίες. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν έρθει 2-2 με τη Σαχτάρ στο Ντονιέτσκ, 1-1 με τη Ρόμα στο Ολίμπικο και την τελευταία αγωνιστική ήθελαν νίκη επί της Σαχτάρ για να συνεχίσουν σε Γιουρόπα Λιγκ, αλλά είχαν φέρει 1-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης". Τη χειρότερη παρουσία ελληνικής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν δύο φορές η ΑΕΚ (1994-95 και 2003-04) και μία ο Παναθηναϊκός (2010-11) με 2 βαθμούς συγκομιδή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL