Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.7°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.2°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
12.0°C17.7°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C17.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C17.9°C
0 BF 87%
ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ / Ο αθλητισμός συμμετέχει στο εθνικό πένθος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ / Ο αθλητισμός συμμετέχει στο εθνικό πένθος

Εντύπωση προκάλεσε η ευαισθησία των ανθρώπων του αθλητισμού στην τραγωδία που σημειώθηκε από στη Μάνδρα και μάλιστα όχι μόνο από Έλληνες αλλά και ξένους, ενώ ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, όχι γιατί είναι απόφασή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη αλλά και με δική τους, ανά άθλημα, πρωτοβουλία (π.χ. Σούπερ Λιγκ και ΕΟΚ).

Η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού αναφέρει: "Η οικογένεια του αθλητισμού πενθεί για την τραγωδία που έπληξε τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στη Δυτική Αττική. Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη καλούνται όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις της χώρας, μέχρι και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. Η αθλητική ηγεσία θα σταθεί αρωγός στην αποκατάσταση των συνεπειών της καταστροφής την επόμενη μέρα".

Την Πέμπτη, στην Κωνσταντινούπολη ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Καταλανός Τσάβι Πασκουάλ, πριν μιλήσει για τα κατορθώματα του Καλάθη στη νίκη επί της Αναντολού Εφές, είπε: "Θα θέλαμε να την αφιερώσουμε στις οικογένειες και σε εκείνους που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από αυτή τη μεγάλη καταστροφή στην Αθήνα. Λυπόμαστε πολύ γι’ αυτό που συνέβη. Εγώ και όλη η ομάδα την αφιερώνουμε σε εκείνους". Λίγα λεπτά αργότερα, ο παίκτης των "πράσινων" Αμερικανός Κρις Σίνγκλετον έγραψε στο Twitter: "Αυτή η νίκη για την Αθήνα! Συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες που ήταν μέρος αυτής της τραγωδίας".

Σε ένδειξη πένθους για τα θύματα στις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική και συμπαράστασης για τους πληγέντες, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από την Ευρωλίγκα και έγινε δεκτό να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ. Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρώτα μνημόνευσε τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας στην Αττική και στη συνέχεια σχολίασε την αναμέτρηση: "Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που έχουν χάσει τις ζωές τους. Είμαστε συγκλονισμένοι κι εμείς".

Ανάλογη ανάρτηση στα social media του συλλόγου έκανε κι ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός: "Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες. Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι στο πλευρό τους".

Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε από τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να επικοινωνήσουν με όλους τους φορείς για να βρουν τον τρόπο να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς, τις οικογένειες των θυμάτων και τους πληγέντες. Νωρίτερα και ο γιος του, Γιώργος, είχε τοποθετηθεί δημόσια με μήνυμά του στο Instagram: "Οι σκέψεις όλων μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και στους πληγέντες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Καλό κουράγιο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL