Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ / Συμβούλιο Εφετών Αθηνών: Στην τελική ευθεία για τη δίκη των στημένων αγώνων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ / Συμβούλιο Εφετών Αθηνών: Στην τελική ευθεία για τη δίκη των στημένων αγώνων

Για σύσταση συμμορίας στο ποδόσφαιρο κατηγορείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με βούλευμα παρέπεμψε, κατά πλειοψηφία, σε δίκη τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλους 27 με την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση των στημένων αγώνων και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Με το ίδιο βούλευμα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παραπέμπεται επίσης με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, που είναι πλημμέλημα. Έτσι, η αρχική κατηγορία, που ήταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) καθώς και για ηθική αυτουργία σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης στον φούρνο στην Καλαμάτα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, το διάστημα που ήταν εν ενεργεία διαιτητής ποδοσφαίρου.

Για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων παραπέμπονται επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.

Για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων κατηγορούνται ακόμη τα πρώην στελέχη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Μόνο για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων, παραπέμπονται ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Κάμπαξης, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας Γιώργος Αρβανιτίδης, ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου Γιάννης Αγγελόπουλος, ο γενικός αρχηγός της Βέροιας Γιώργος Λαναρής, ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου Ρικάρντο Σα Πίντο και οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ.

Ακόμη το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε τη διατήρηση των περιοριστικών όρων για τον Βαγγέλη Μαρινάκη που αφορούν στην υποχρέωσή του να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα και στην απαγόρευση συμμετοχής του σε δραστηριότητες, σχετιζόμενες με το ποδόσφαιρο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά από αυτές τις εξελίξεις, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό κι εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο. Εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, μπορεί να γίνει με διεξοδική πράξη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, δηλαδή με κρατική παρέμβαση, με βάση τον αθλητικό νόμο 2725, όπως ισχύει και στο καταστατικό".

Ο πρώτος που εγκατέλειψε τον προεδρικό θώκο ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που σε γραπτή του δήλωση έχρισε και τον διάδοχό του:

"Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε ομόφωνα τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ως απολύτως αβάσιμες και απογύμνωσε, έτσι, όσους περίμεναν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι κατηγορίες, για να ικανοποιήσουν τον φθόνο τους. Την αθωότητά μου και για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα αναδείξει η διαδικασία που θα επακολουθήσει, δικαιώνοντάς με απολύτως, επικυρώνοντας την εκφρασμένη γνώμη του προέδρου του Συμβουλίου. Μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας και για τους λίγους μήνες που απομένουν για την πλήρη δικαίωσή μου, προτείνω στο διοικητικό συμβούλιο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο δήμαρχος Πειραιά και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL