Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Η φτώχεια φέρνει γκρίνια!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Η φτώχεια φέρνει γκρίνια!

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ έκανε πράξη το αίτημα για δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της ομάδας, παρέδωσε αναλυτικό φάκελο με τις οικονομικές υποχρεώσεις σε αντιπροσωπεία της "Θύρας 13" και στη συνέχεια τα κοινοποίησε και στον τύπο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνολικές οφειλές είναι 34,7 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα και επιπλέον 43,4 εκατ. ευρώ για το μέλλον (31,5 + 11,9 εκατ. ευρώ στις τράπεζες με δεσμευμένα έσοδα). Μ' άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή υποχρεώσεις μεγαλύτερες κατά 16,4 εκατ. ευρώ συγκριτικά με την ΠΑΕ, που ανέλαβε το 2012 ο Γιάννης Αλαφούζος!

Τη δική του εκδοχή για τα χρέη του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θεωρώντας ότι τα συνολικά χρέη φθάνουν στα 94 εκατομμύρια ευρώ! Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε διορία μέχρι αύριο Δευτέρα στους ιθύνοντες της ΠΑΕ για να "αποκαλύψουν τα σωστά νούμερα".

Στον "εμφύλιο" έχουν μπει και οι παλαίμαχοι παίκτες του Παναθηναϊκού, που κατηγορούν τη διοίκηση της ΠΑΕ για επικοινωνιακά τεχνάσματα και κωλυσιεργία, επιμένοντας ότι το πλάνο της μετακόμισης στο ΟΑΚΑ, ειδικά για δύο προσεχή ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, είναι το πλέον πρόσφορο για να στηριχθεί οικονομικά η ομάδα τους. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

"Το αληθές όμως είναι, ότι οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ, ουδέποτε επισκέφτηκαν τον κ. υφυπουργό Αθλητισμού, ούτε τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, το δε κόστος παραχώρησης του και για τα δύο ντέρμπι είναι συνολικά 80.000 ευρώ (άνευ περαιτέρω διαπραγμάτευσης) ενώ το χρέος 1.017.000 ευρώ έχει διακανονιστεί σε δόσεις των 15.000 εκάστη εκ των οποίων ληξιπρόθεσμες είναι ήδη 3, ήτοι μόνο 45.000 ευρώ, τα οποία σε κάθε περίπτωση ουδέποτε απαίτησε η διοίκηση του ΟΑΚΑ να προκαταβληθούν προκειμένου να το παραχωρήσει". Παράλληλα, οι παλαίμαχοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να πωληθούν άλλοι βασικοί παίκτες και να αναζητηθούν άλλοι πόροι χρηματοδότησης.

Ο προπονητής της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης, που μοιάζει με... την καλαμιά στον κάμπο, είπε από την πλευρά του: "Είναι τόσο μεγάλα τα χρέη που ο κόσμος από μόνος του δεν μπορεί. Για μένα πρέπει να βγουν κάποιοι να μιλήσουν. Με το πρόσωπό τους στον κόσμο, όχι μέσω δημοσιευμάτων να πουν 'κύριοι αυτό είναι το πλάνο μας για να σωθεί η ομάδα, θέλουμε τη βοήθειά σας'. Γιατί να βάλει ο κόσμος λεφτά, αν δεν είναι να σωθεί η ομάδα;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL