Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.: Ξεκίνησε "νοικοκύρεμα" στον Σύλλογο των Ολυμπιονικών / Ελπίδα ανάκαμψης στην "κυψέλη" του αθλητισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.: Ξεκίνησε "νοικοκύρεμα" στον Σύλλογο των Ολυμπιονικών / Ελπίδα ανάκαμψης στην "κυψέλη" του αθλητισμού

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΟΦΑΝΤΗ*

Η διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. πέρασε από τον περασμένο Φεβρουάριο στα χέρια παλαιών αθλητών με όραμα την ανάκαμψή του. Σ’ αυτό το διάστημα έγιναν ανοδικά βήματα σε επίπεδο αθλητικό, διοίκησης, εγκαταστάσεων.

Το κολυμβητήριο άλλαξε όψη, το νερό καθάρισε, τα αποδυτήρια ανακαινίστηκαν, ο στίβος υποδέχθηκε τα «Παπαναστάσεια» με ολοκαίνουργιες εξέδρες. Οι έφοροι των αθλημάτων πλέον συνδέουν αθλητές και Δ.Σ., δεν αντιμετωπίζουν τα τμήματα σαν «μαγαζιά» τους. Δημιουργήθηκε αγωνιστικό τμήμα πυγμαχίας. Το μοντέρνο πένταθλο απέκτησε τμήμα υποδομής. Επιχειρείται να επανέλθει το μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες, από τη Δ’ ΕΣΚΑ, όπου είχε κατρακυλήσει. Εξασφαλίσθηκε η εμπιστοσύνη «ολυμπιονικών ήθους», όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης στο τμήμα κολύμβησης, και έμπειρων τεχνικών συμβούλων, όπως οι Θανάσης Μπουλιάκης και Γρηγόρης Λαμπράκης.

Οι εγκαταστάσεις φιλοξενούν αθλητικές ομοσπονδίες, ενώσεις και συλλόγους βετεράνων. Πληρώνονται ανελλιπώς μισθοί και εισφορές, λειτουργεί -στ’ αλήθεια- λογιστήριο, ελέγχονται οι δαπάνες. Ο σύλλογος αποκτά κοινωνικό πρόσωπο και συνεργάζεται με φορείς, όπως οι Ξενώνες Ασυνόδευτων Ανήλικων, Προσφύγων των Παιδικών Χωριών SOS και των Γιατρών του Κόσμου, το ΚΕΘΕΑ κ.λπ.

Επιτυγχάνεται συμβιβαστική επίλυση διαφορών, ικανοποιώντας εργαζομένους και αθλητές απλήρωτους από τις προηγούμενες διοικήσεις. Ανταποκρίνονται στο ακέραιο οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Πληρώνεται για πρώτη φορά η ΕΥΔΑΠ και δρομολογείται η ρύθμιση τεράστιων χρέων, καθώς οι διοικήσεις των προηγούμενων τουλάχιστον είκοσι ετών δεν έβρισκαν λόγο να πληρώνουν για την κατανάλωση νερού!

Απαιτείται αποφασιστικότητα και πολλή προσωπική δουλειά σε έναν σύλλογο που «βούλιαζε» από το βάρος παλιών υπέρογκων χρεών, αλλά και νοοτροπίας εξυπηρέτησης προσωπικών και «συντεχνιακών» συμφερόντων.

Αναμενόμενη η δυσαρέσκεια των οπαδών της «μαύρης» εργασίας, των αδήλωτων, αφορολόγητων εσόδων, των ανεξέλεγκτων δαπανών και η προσπάθεια ανατροπής της πορείας προς τη διαφάνεια. Αρκεί μόνο να σκεφτεί κανείς ότι έκθεση ορκωτών ελεγκτών λογιστών κάνει λόγο για δαπάνες πάνω 400.000 ευρώ χωρίς νόμιμα παραστατικά μόνο το 2016.

Γι’ αυτό και η πρόσφατη προσπάθεια των αθλητών για ανάδειξη αιρετής διοίκησης εμποδίστηκε με μεθοδευμένες παραιτήσεις υποψηφίων από τους "παράγοντες", που για έξι χρόνια βολεύονταν σε προσωρινές διοικήσεις περιορισμένης ευθύνης, που αναδείχθηκαν αιρετοί διεξάγοντας εκλογές με νοθευμένο μητρώο μελών, που στην είδηση του φορολογικού προστίμου παραιτήθηκαν σύσσωμοι, αφήνοντας τον σύλλογο χωρίς διοίκηση!

Οι παλαιοί αθλητές δεν δίστασαν να το αντιμετωπίσουν και έσπευσαν να αναλάβουν τον σύλλογο και τότε, όπως και τώρα, ώστε να μη μείνει χωρίς διοίκηση. Ευελπιστούν ότι η απόφαση του Οκτωβρίου θα ανανεώσει την προσωρινή διαταγή και θα επιτευχθεί ο στόχος του τωρινού Δ.Σ. για αιρετή διοίκηση που θα οδηγήσει τον Πανελλήνιο σε εύρυθμη λειτουργία και οριστική ανάκαμψη, με την στήριξη της αθλητικής ηγεσίας, η οποία έχει ενημερωθεί για όλα τα παραπάνω.

* Ο Στέφανος Ποφάντης είναι γενικός γραμματέας της προσωρινής διοίκησης του ΠΓΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL