Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
ΤΕΝΙΣ / "'Αλμα" καριέρας για τη Μαρία Σάκκαρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΕΝΙΣ / "'Αλμα" καριέρας για τη Μαρία Σάκκαρη

Σε τενίστρια πολύ υψηλού επιπέδου εξελίσσεται η 22χρονη Μαρία Σάκκαρη, εκπλήσσοντας τους πάντες με τις φετινές εμφανίσεις της, με αποκορύφωμα τα κατορθώματά της στο διεθνές τουρνουά Wuhan Open στην Κίνα, όπου έφθασε μέχρι τους ημιτελικούς της διόργανωσης, μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής εμφανίσθηκε κουρασμένη (είχε παίξει δύο ματς περισσότερα από την αντίπαλό της ) και ηττήθηκε με 2-0 (6-3, 6-2) από Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία (Νο20), που επίσης έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της στην Κίνα, νικώντας διαδοχικά την Αμερικανίδα Κριστίνα ΜακΧέιλ, την Σλοβάκα Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα και την Ρωσίδα Εκατερίνα Μακάροβα.

Για να φθάσει μέχρι τα ημιτελικά η Σάκκαρη νίκησε, μεταξύ άλλων, την περασμένη Τρίτη με 2-0 σετ (7-5, 6-3) την άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και τώρα Νο 6 στον κόσμο Δανέζα Καρολίν Βοζνιάκι. Η κόρη της άλλοτε μεγάλης δόξας του ελληνικού τένις Αγγελικής Κανελλοπούλου, έγινε η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία του αθλήματος που κατάφερε να νικήσει τενίστρια, η οποία βρίσκεται στην πρώτη 10άδα του κόσμου, ενώ κάτι ανάλογο δεν έχει πετύχει ποτέ και κάποιος Έλληνας τενίστας.

Στην πορεία της μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης νίκησε σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες, χωρίς να χάσει σετ και μάλιστα απέναντι σε παίκτριες της πρώτης 50άδας της παγκόσμιας κατάταξης. Συνολικά πέτυχε τις έξι νίκες στο Wuhan Open, αφού είχε ξεκινήσει την πορεία της από τα προκριματικά. Ήταν, μάλιστα, και η μόνη των προκριματικών, που έφθασε μέχρι την τετράδα.

Η νίκη της Σάκκαρη επί της Βοζνιάκι της ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία κι έτσι επικράτησε μάλλον εύκολα (δεν χρειάστηκε τρίτο σετ) και στους δύο επόμενους αγώνες. Για να μπει στις "16" απέκλεισε τη Ρωσίδα Έλενα Βέσνινα (Νο21 στον κόσμο) με 7-6,7-5 και στους προημιτελικούς τη Γαλλίδα Αλίζ Κορνέ (Νο42). Η Σάκκαρη τη νίκησε με 2-0 σετ, παίρνοντας το πρώτο σετ στο "τάι μπρέικ" με 7-2 και το δεύτερο με 7-5 στα "γκέιμ".

Η παρουσία της Ελληνίδας τενίστριας στον τρίτο γύρο των τριών από τα τέσσερα Grand Slam τουρνουά (Αυστραλία, Γουίμπλεντον και US Open) την έφερε στην 80η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά η εμφάνισή της στην Κίνα θα τον οδηγήσει στην πρώτη 50άδα! Σημειωτέον, ότι η μητέρα της είχε φθάσει μέχρι Νο43, ενώ κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών είναι η Λένα Δανιηλίδου, που έφθασε Νο14.

"Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, γιατί ήταν μια μεγάλη εβδομάδα για εμένα. Είναι, όμως, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θέλω να ζήσω και άλλες τέτοιες στιγμές" δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη μετά την είσοδό της στους ημιτελικούς.

Στην πορεία της το τελευταίο διάστημα έχει παίξει, προφανώς, ρόλο και η αλλαγή του προπονητή της. Μετά το Roland Garros, σταμάτησε τη συνεργασία της με τον Ισπανό Χερμάν Πουέντες, προπονήθηκε προσωρινά στο Wimbledon με τον Βρετανό Μαρκ Πέτσι και τώρα συνεργάζεται τον Σουηδό Τόμας Γιόχανσον, άλλοτε παγκοσμίου επιπέδου τενίστα, που έχει φθάσει μέχρι το Νο7 στην κατάταξη των ανδρών.

Η ίδια δήλωσε σχετικά: "Νομίζω ότι από τότε που άρχισα να δουλεύω με τον Τόμας, κέρδισα αυτοπεποίθηση. Δουλέψαμε με διαφορετικό τρόπο. Με έχει βοηθήσει πολύ. Μου δίνει δύναμη όταν τον έχω δίπλα μου. Νομίζω ότι ήταν ένα από τα κλειδιά σε αυτά τα ματς. Έψαχνα προπονητή για κάποιους μήνες. Συζητήσαμε, εγώ και ο μάνατζέρ μου, για τον Τόμας. Μιλήσαμε μαζί του και ξεκινήσαμε δοκιμαστική συνεργασία για τρεις εβδομάδες. Μετά το US Open, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL