Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Στον «λάκκο με τα λιοντάρια» ο Ολυμπιακός...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Στον «λάκκο με τα λιοντάρια» ο Ολυμπιακός...

TOY KΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

O Oλυμπιακός επιστρέφει την Τρίτη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από απουσία μιας περιόδου. Ο αγώνας του στο "Γ. Καραϊσκάκης" απέναντι στην πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισσαβώνας είναι ο πρώτος του στη συγκεκριμένη φάση μετά τις 9 Δεκεμβρίου του 2015, όταν και είχε υποδεχτεί στο ίδιο γήπεδο την Άρσεναλ.

Στο σήμερα, εξαιτίας της κλήρωσης που είχαν οι «ερυθρόλευκοι», το όνειρο της πρόκρισης στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει, ήδη, μακρινό. Όταν απέναντι σου έχεις την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους τα πράγματα είναι... πολύ δύσκολα! Πιο προσιτός στόχος είναι η εξασφάλιση της τρίτης θέσης, δηλαδή το να μπορέσει η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι να συνεχίσει στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, όπου οι δυνατότητες για μια καλή πορεία είναι θεωρητικά περισσότερες. Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια των Πειραιωτών πρέπει καταβληθεί και στις έξι αγωνιστικές και κάθε τι το θετικό απέναντι σε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού είναι ευπρόσδεκτο...

Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ιδρύθηκε το 1906, έχει έδρα το "Ζοσέ Αλβαλάδε" (εκεί που η Εθνική μας νίκησε 1-0 τη Γαλλία στο Εuro 2004), έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 16 κύπελλα, ενώ το μακρινό 1964 ήταν η νικήτρια του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης επικρατώντας επί της ουγγρικής ΜΤΚ Βουδαπέστης. Το 2004 έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της στον τελικό του Κυπέλλου UEFA από τη ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1-3. Στον πάγκο της Σπόρτινγκ βρίσκεται ο 63χρονος πρώην προπονητής της Μπράγκα και της Μπενφίκα Ζόρζε Ζέσους, ενώ στο περσινό πορτογαλικό πρωτάθλημα τα «λιοντάρια» τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν άκρως θορυβώδης, καθώς συνοδεύτηκε από μία θριαμβευτική νίκη με 1-5 στο Βουκουρέστι επί της Στεάουα στη φάση των πλέι οφ!

Την Τρίτη στη Βαρκελώνη θα επαναληφθεί η αναμέτρηση του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 2015, αφού η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα υποδεχτεί τη Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έχει αναλάβει τη δυσκολότερη, μα και πιο σαγηνευτική, αποστολή της προπονητικής καριέρας του και επιθυμεί αυτή να στεφθεί με επιτυχία σε όσο το δυνατόν περισσότερες υποχρεώσεις θα έχει φέτος η καταλανική ομάδα.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Τορίνο, αφού έχει κατοχυρώσει για τα καλά τα τελευταία χρόνια την κυριαρχία της στην Ιταλία επιχείρησε προσφάτως δύο φορές να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά «προσέκρουσε» σε ανυπέρβλητα εμπόδια ισπανικής προέλευσης, το 2015 στους Καταλανούς και λίγους μήνες πριν στη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL