Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑμεΑ / Με 8 μετάλλια στη 22η θέση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑμεΑ / Με 8 μετάλλια στη 22η θέση

Ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Μιχάλης Σεϊτης

Την 22η θέση, μεταξύ των 66 χωρών (από τις 93 συνολικά που πήραν μέρος) που κατέκτησαν έστω κι ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ, κατέλαβε η Ελλάδα στο Λονδίνο. Η ελληνική αποστολή κατέκτησε συνολικά οκτώ μετάλλια (όπως και πριν από δύο χρόνια στην Ντόχα), και συγκεκριμένα δύο χρυσά, τρία ασημένια και ισάριθμα χάλκινα.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που είχε τρεις σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών, του δις παραολυμπιονίκη στο Ρίο Σάκη Κωνσταντινίδη, του κατόχου δύο παραολυμπιακών μεταλλίων Σεζόν Φερνάντες αλλά και του Χρήστου Κάπελλα, που βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα. Πλέον η Ελλάδα έφτασε τα 61 μετάλλια στη διοργάνωση, αρχής γενομένης από το 1998, και συγκεκριμένα έχει 15 χρυσά, 21 ασημένια και 25 χάλκινα. Η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων έγινε το 2006, όταν η Ελλάδα πήρε 10 μετάλλια, τα πέντε χρυσά.

Δύο μετάλλια, και συγκεκριμένα ένα χρυσό και ένα ασημένιο, πήρε ο Μιχάλης Σεΐτης στα 400μ. (51.41) και 200μ. (22.53) αντίστοιχα, χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό με 29.51μ. (ατομικό ρεκόρ και νέο ρεκόρ αγώνων). Ασημένια μετάλλια πήραν η Μαρία Σταματουλά στη σφαιροβολία με 5.85μ., που για έναν πόντο έχασε το χρυσό, και ο Χρήστος Κουτούλιας στο τριπλούν (13.84μ., ατομικό ρεκόρ). Χάλκινα μετάλλια στη σφαιροβολία κατέκτησαν οι Ζωή Μαντούδη (12.56μ., πανελλήνιο ρεκόρ), Ανθή Λιάγκου (5.22μ., φετινό ρεκόρ) και ο "χάλκινος" παραολυμπιονίκης του Ρίο Δημήτρης Ζησίδης (9.57μ., ατομικό ρεκόρ).

Εκτός από τα μετάλλια, ο Γιάννης Σεβδικαλής, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ43. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος αγωνίστηκε στον μεικτό τελικό κατηγοριών 43/44, στην τρίτη προσπάθεια προσγειώθηκε στα 6.21μ., επίδοση που είναι κατά 21 εκατοστά μεγαλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει ο ίδιος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ. Παράλληλα, ο Σεβδικαλής κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό, στον οποίο όλοι οι αντίπαλοί του ήταν της κατηγορίας Τ44.

* Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου των ΑμεΑ:

"Είμαστε όλοι περήφανοι και βαθιά συγκινημένοι από την υπερπροσπάθεια όλων των παιδιών, που μας χάρισαν 8 μετάλλια, ένα παγκόσμιο ρεκόρ αλλά και εξαιρετικά πλασαρίσματα στα αθλήματα που συμμετείχαν. Αυτό το τελικό αποτέλεσμα μόνο αισιοδοξία δημιουργεί για το μέλλον. Η επιμονή και η αγωνιστικότητα των νέων αυτών αθλητών και αθλητριών μας αποτελεί πρότυπο για όλους και όλες μας σε αυτή την εποχή που η ελληνική κοινωνία αγωνίζεται παράλληλα για να ξεπεράσει κι εκείνη τις σκληρές καθημερινές δοκιμασίες. Συγχαίρουμε επίσης τους προπονητές, τους συνοδούς, την ομοσπονδία αλλά και όσους στέκονται δίπλα στους μαχητές της καθημερινότητας. Ευχόμαστε στους αθλητές και τις αθλήτριες περισσότερες επιτυχίες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL