Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί όποιος ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πώς θα κινηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ για άλλη μια μετεγγραφική περίοδο.

Οι ΠΑΕ, σε μεγάλη οικονομική στενότητα, δεν παίρνουν ποδοσφαιριστές ούτε από τα... μεσαία ράφια της αγοράς, αλλά ακόμη και όταν βρεθεί κάποια "ευκαιρία" τότε προτιμούν τον δανεισμό! Είναι δεδομένο πλέον πως η χώρα μας είναι από τις τελευταίες επιλογές ενός μέτριου ξένου ποδοσφαιριστή.

Αυτή όμως η κατάσταση έχει κι ένα καλό! Οι ομάδες μας είναι αναγκασμένες να δώσουν ευκαιρίες σε δικούς τους παίκτες που βγάζουν από τις ακαδημίες τους. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά στην αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας έτσι και ισχυρότερη Εθνική ομάδα.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει ο φίλαθλοι των ομάδων μας που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να πειστούν πως είναι δύσκολο να υπάρξουν βλέψεις για πετυχημένες πορείες, αν και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, εφόσον σε μια ομάδα γίνεται σωστή δουλειά από διοίκηση και τεχνικό τιμ...

Ευκαιρίες για μια ανταγωνιστική ομάδα ενός και εκτός συνόρων πάντα υπάρχει, με... σύμμαχο και την τύχη. Φωτεινό παράδειγμα, ο άθλος της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 2004 στην Πορτογαλία.

Στο μετεγγραφικό παζάρι της Σούπερ Λιγκ μέχρι τώρα (ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουλίου) τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις έχει κάνει ο Ολυμπιακός αποκτώντας τους Εμενίκε, Καρσελά, Οφόε και Βούκοβιτς. Επιθετικός κλάσης ο πρώτος, που χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση λόγω χαρακτήρα, φαντεζί ακραίος ο δεύτερος, από αυτούς που με τις κινήσεις τους εντυπωσιάζουν τους οπαδούς, σπουδαίο χαφ ο τρίτος, δυνατός κεντρικός αμυντικός ο τελευταίος.

Στόχος του Μπέσνικ Χάσι είναι να κάνει τους "ερυθρόλευκους" να "πατάνε" περισσότερο περιοχή και να ξεχάσουν τις... σέντρες του Μπέντο. Ετοιμάζει την ομάδα του για τον προκριματικό γύρο στο Τσάμπιονς Λιγκ ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και, παράλληλα τη βελτιώνει αγωνιστικά για τη συνέχεια σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός φέτος, με τις επιλογές του στις μετεγγραφές, δείχνει ότι θα κυνηγήσει την υπέρβαση, που είναι η είσοδός του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης...

* Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ που ξεκινάει στις 19 Αυγούστου μπορεί να έγινε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής, όμως η συνάντηση με τη Nova για τα τηλεοπτικά θα γίνει αύριο! Επίσης την ερχόμενη Τετάρτη θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τα πλέι οφ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL