Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί όποιος ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πώς θα κινηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ για άλλη μια μετεγγραφική περίοδο.

Οι ΠΑΕ σε μεγάλη οικονομική στενότητα δεν παίρνουν ποδοσφαιριστές ούτε από τα... μεσαία ράφια της αγοράς, αλλά ακόμη και όταν βρεθεί κάποια "ευκαιρία", τότε προτιμούν τον δανεισμό! Είναι δεδομένο πλέον ότι η χώρα μας είναι από τις τελευταίες επιλογές ενός μέτριου ξένου ποδοσφαιριστή.

Αυτή όμως η κατάσταση έχει και ένα καλό! Οι ομάδες μας είναι αναγκασμένες να δώσουν ευκαιρίες σε δικούς τους παίκτες που βγάζουν από τις ακαδημίες τους. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά στην αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας έτσι και ισχυρότερη Εθνική ομάδα.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει οι φίλαθλοι των ομάδων μας, που βγαίνουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να πειστούν ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν βλέψεις για πετυχημένες πορείες, αν και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, όταν στην κάθε ΠΑΕ γίνεται σωστή δουλειά από διοίκηση και τεχνικό τιμ. Ευκαιρίες για μια ανταγωνιστική ομάδα εντός και εκτός συνόρων στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν - εφόσον βοηθήσει και η τύχη.

Τώρα, το φετινό καλοκαίρι η λογική που διέπει τα διοικητικά επιτελεία των τεσσάρων "μεγάλων" σχετικά με τις μετεγγραφές είναι διαφορετική από αυτή των προηγούμενων χρόνων. Έχει δοθεί βαρύτητα στις πραγματικές ανάγκες τους και έχουν μπει στην άκρη οι... εντυπώσεις!

Χώρο δράσης και στις τέσσερις ΠΑΕ έχουν αναλάβει συνεργάτες των ιδιοκτητών και οι προπονητές. Ο Μαρινάκης έδωσε το ελεύθερο στον νέο αθλητικό διευθυντή Ουσίγιος, τον Μοντεστό και τον Μπέσνικ Χάσι.

Ο Αλαφούζος έχει παραχωρήσει τα πάντα στον Μαρίνο Ουζουνίδη, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης ακούει τις εισηγήσεις του Λούμπος Μίχελ και του Στανόγεβιτς. Ο Μελισσανίδης εμπιστεύεται τον Μανόλο Χιμένεθ και τον Μαϊστόροβιτς, ενώ λόγο έχει και ο Μπάγεβιτς...

Εν τω μεταξύ, η ΑΕΚ φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει τις μετεγγραφές της (Κλωναρίδης, Λόπες, Λιβάγια, Τρίστασον, Τσόσιτς) έχοντας αφήσει "παράθυρο" για ακόμη δύο ευκαιρίες στον Αύγουστο!

Στον Ολυμπιακό προκάλεσε αίσθηση σε πολύ κόσμο ότι ο Χάσι άφησε εκτός αποστολής για το ταξίδι στο Βέλγιο, τους Σπύρο Ρισβάνη και Γιάννη Γιαννιώτα! Δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές με πολλά προσόντα και καλή τεχνική κατάρτιση, τους οποίους, όπως έδειξε με την απόφασή του, δεν υπολογίζει! Ο προπονητής, δικαίως, λένε οι περισσότεροι στον χώρο της μπάλας ότι κάτι ξέρει παραπάνω από οποιονδήποτε, καμιά φορά όμως υπάρχουν εμμονές, αλλά γίνονται και λάθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL