Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Με το... μαχαίρι στο στόμα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / Με το... μαχαίρι στο στόμα!

Το πάθος "σήμα κατατεθέν" της Εβίνας Μάλτση και της Εθνικής μας γενικότερα...

Ξεκινάει την προσεχή Παρασκευή 16 Ιουνίου στην Πράγα το Ευρωμπάσκετ γυναικών με τη συμμετοχή και της Εθνικής μας ομάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο "ασθενές φύλο" δεν έχει τις αντίστοιχες επιτυχίες με το ανδρικό, αλλά, με βασικό όπλο το πάθος στην άμυνα, προσπαθεί κάθε φορά για το καλύτερο, αν και τις περισσότερες φορές αντικειμενικά σε αντίξοες συνθήκες.

Στο φετινό Ευρωμπάσκετ η Εθνική μας θα είναι μια από τις "κοντύτερες" ομάδες και χωρίς κάποια Αμερικανίδα με ευρωπαϊκό διαβατήριο στη σύνθεσή της. Το πρόβλημα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Κεραμίδα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που δεν θα έχει στη διάθεσή του τη βασική του πλέι μέικερ στην προκριματική φάση, την Όλγα Χατζηνικολάου, που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και βρίσκεται υπό τιμωρία.

Τα πράγματα για την Εθνική μας έγιναν ακόμη χειρότερα όταν έγινε γνωστή η κλήρωση και μας έφερε στον ίδιο όμιλο με την κάτοχο του ευρωπαϊκού τροπαίου Σερβία, την παραδοσιακή δύναμη στο γυναικείο μπάσκετ Γαλλία και τη Σλοβενία, που ναι μεν είναι άπειρη (πρώτη φορά μετέχει σε Ευρωμπάσκετ), αλλά αυτή τη στιγμή θεωρείται από τους γνώστες του χώρου η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης! "Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" δηλαδή!

Η Εθνική μας ομάδα, στα φιλικά προετοιμασίας που έπαιξε, έδειξε αρκετά αξιόμαχη νικώντας μάλιστα ομάδες που θα παίξουν κι αυτές στο Ευρωμπάσκετ, όπως π.χ. η Ιταλία και η Λευκορωσία, δείγμα του ότι θα είχε καλύτερη τύχη αν ήταν σε κάποιον άλλον όμιλο. Με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων ο ρεαλιστικός στόχος είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου, που δίνει πρόκριση στην επόμενη φάση με νίκη επί της Σλοβενίας στο πιο κρίσιμο ματς.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει σημαντική δύναμη κοντά στα καλάθια, "ζει και πεθαίνει" με το σουτ από την περιφέρεια, όπου έχει ως "πρώτο βιολί" την αγέραστη Εβίνα Μάλτση (γεννημένη στις 30 Δεκεμβρίου του 1978!), που σε ένα από τα φιλικά προετοιμασίας ευστόχησε σε 7/10 τρίποντα! Πρόκειται για την κορυφαία Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια όλων των εποχών, που το 2009 στη Λετονία είχε αναδειχθεί πολυτιμότερη παίκτρια στο τότε Ευρωμπάσκετ (με μ.ό. 22,5 πόντους), αν και η Ελλάδα είχε πάρει την 5η θέση, που είναι η καλύτερη στην ιστορία της στον θεσμό. Από το 2001 και μετά η Ελλάδα μετέχει ανελλιπώς στις τελικές φάσεις του Ευρωμπάσκετ γυναικών, με εξαίρεση το 2013.

Οι 14 παίκτριες που είχε ο Κώστας Κεραμιδάς στη διάθεσή του το διάστημα της προετοιμασίας ήταν: Νίκη Έιβερι, Ευδοκία Σταμάτη, Λολίτα Λύμουρα, Άννα Σπυριδοπούλου, Ευανθία Μάλτση, Αγγελική Νικολοπούλου, Κατερίνα Σωτηρίου, Άρτεμις Σπανού, Αφροδίτη Κοσμά, Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου, Στέλλα Καλτσίδου, Ελεάννα Χριστινάκη, Ιωάννα Διέλα, Μαριέλα Φασούλα.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής μας:

Παρασκευή 16 Ιουνίου: 7.00 μ.μ. Σερβία - Ελλάδα, 9.30 μ.μ. Σλοβενία - Γαλλία

Σάββατο 17 Ιουνίου: 7.00 μ.μ. Ελλάδα - Σλοβενία, 9.30 μ.μ. Γαλλία - Σερβία

Δευτέρα 19 Ιουνίου: 5.00 μ.μ. Σερβία - Σλοβενία, 9.30 μ.μ. Γαλλία - Ελλάδα

Οι άλλοι όμιλοι:

Πρώτος: Ουκρανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ισπανία

Δεύτερος: Λευκορωσία, Τουρκία, Σλοβακία, Ιταλία

Τέταρτος: Λετονία, Βέλγιο, Μαυροβούνιο, Ρωσία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL