Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ / Ερνέστο Βαλβέρδε: Από τον Ολυμπιακό στην Μπαρτσελόνα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ / Ερνέστο Βαλβέρδε: Από τον Ολυμπιακό στην Μπαρτσελόνα!

"Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες" λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός και ήταν αυτό που μας ήρθε στο μυαλό όταν μάθαμε ότι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, και μάλιστα σε δύο διαφορετικές περιόδους (2008-09, 2010-12), Ερνέστο Βαλβέρδε αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα.

Ο Βάσκος τεχνικός είναι ένας από πιο συμπαθητικούς ξένους τεχνικούς που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα όχι μόνο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά γενικότερα για τους Έλληνες φιλάθλους. Το όνομά του έγινε πολλές φορές σύνθημα στα χείλη των φίλων της πειραϊκής ομάδας, κάτι που -ίσως- δεν άντεξε ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης, που προσπάθησε κάποτε να τον... αποδομήσει: "Πείτε μου εμένα πότε στη ζωή του ο Βαλβέρδε θα ξαναδεί Πρωτάθλημα και Κύπελλο; Σας ξαναρωτάω. Πότε θα ξαναδεί δηλαδή αυτό το πράγμα που έζησε στον Ολυμπιακό; Και πότε το εκτίμησε; Όταν άρχισε και καταλάβαινε τι γινότανε. Κι εγώ αν πάω αύριο προπονητής στην Μπαρτσελόνα, ευχαριστώ πολύ. Τουλάχιστον την πρώτη τριάδα μέσα το ισπανικό πρωτάθλημα θα την πάρω".

Είναι η τέταρτη φορά που ο Ερνέστο Βαλβέρδε γυρίζει στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Οι δύο ήταν ως παίκτης της Εσπανιόλ και της "Μπάρτσα" και η τρίτη ως τεχνικός της Εσπανιόλ. Τη διετία 1988-90 έπαιξε στους "Μπλαουγκράνα" υπό τις οδηγίες του Γιόχαν Κρόιφ και είχε πετύχει 8 γκολ σε 22 συμμετοχές.

Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν η πρώτη φορά που "χτύπησε την πόρτα" του Βάσκου τεχνικού, αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια, αλλά ο Βαλβέρδε είχε πει -για τους δικούς του λόγους- "όχι". Δεν είναι άλλωστε και τόσο εύκολο να είσαι το "αφεντικό" της συγκεκριμένης ομάδας, που δεν αρκείται σε τίποτα άλλο εκτός από την κορυφή και το αποτέλεσμα θα πρέπει να συνοδεύεται με θέαμα.

Στα γκάλοπ μεταξύ των οπαδών της Μπαρτσελόνα τους τελευταίους μήνες ήταν πρώτος στις προτιμήσεις κι αυτό συνετέλεσε στο να τον επιλέξει η διοίκηση της ομάδας, αλλά και στο να πει το "ναι" ο Βαλβέρδε. Μάλιστα, αν και συνηθίζεται στην "ηλεκτρική καρέκλα" να κάθονται προπονητές που έχουν παίξει επί πολλά χρόνια στην ομάδα, για το "μυρμήγκι", όπως είναι το παρατσούκλι του Βαλβέρδε, έγινε μια εξαίρεση, καθώς θεωρείται "προπονητής φιλοσοφίας Μπάρτσα", αφού διετέλεσε και "μαθητής" του Γιόχαν Κρόιφ, που έχει αφήσει το στίγμα του στους "Μπλαουγκράνα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL