Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Σούπερ λιγκ: Το πρωτάθλημα των άδειων κερκίδων!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Σούπερ λιγκ: Το πρωτάθλημα των άδειων κερκίδων!

Μια εικόνα από τα "προσεχώς" στο ΟΑΚΑ

Για να είμαστε δίκαιοι, είχαμε κι εμείς την υποψία ότι για τη βία στα γήπεδα τα προηγούμενα χρόνια έφταιγε κυρίως η "αμαρτωλή ΕΠΟ" με τις μονομερείς αποφάσεις της, αλλά ήρθε η φετινή διοργάνωση για μας κάνει να αναθεωρήσουμε τις όποιες - δικές μας - "μονομέρειες". Αν εξαιρέσει κανείς αυτά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που τιμωρήθηκαν - συνολικά - με δύο αγωνιστικές, τα υπόλοιπα σημειώθηκαν είτε στα ματς μεταξύ των άλλων τριών "μεγάλων", ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στο Κύπελλο, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στα πλέι όφ, είτε μεταξύ "αδελφών" - μέχρι πρόσφατα - σωματείων, του Ολυμπιακού και του Πλατανιά. Κι αυτές οι περιπτώσεις είναι σαφώς περισσότερες, καθώς τιμωρήθηκαν - συνολικά - με 15 αγωνιστικές "κεκλεισμένων των θυρών".

Είναι σημείο των καιρών, όταν τιμωρείται μια ομάδα, όλοι οι άλλοι θεωρούν "δίκαιη" την τιμωρία, αλλά μόλις "πέλεκης" πέσει στη δική τους ομάδα τότε η απόφαση των αθλητικών δικαστών είναι "'άδικη" και "εξοντωτική"! Επιπλέον οι οπαδοί μιας ομάδας "φωνάζουν" (όπως π.χ. στον προηγούμενο υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή), όταν, στο πλαίσιο μιας τιμωρίας "κλείνει" η θύρα των φανατικών για κάποιο διάστημα, αλλά οι ίδιοι "φροντίζουν" με τις ενέργειές τους να κάνουν κακό στις ομάδες τους, να παίζουν οι ποδοσφαιριστές σε άδειες κερκίδες και να χάνουν τα λεφτά τους - που δεν τους... περισσεύουν κιόλας - οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Μάλιστα, μ' αυτά που έγιναν στο "Πανθεσσαλικό" ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ξεκαθάρισε ότι η μετακίνηση οπαδών θα συνεχίσει την απαγόρευση, κάτι που "πονάει πολύ", ιδιαίτερα τους "οργανωμένους".

Στο προσεχές πρωτάθλημα θα έχουμε το... παγκόσμιο φαινόμενο τα παιχνίδια και των τεσσάρων μεγαλύτερων ομάδων της χώρας στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου να διεξάγονται χωρίς θεατές! Βέβαια, εκτός από τους πολύ "πιστούς", που έτσι κι αλλιώς θα πάρουν εισιτήρια διαρκείας, θα έχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις κι οι ίδιες οι ΠΑΕ, αφού εκτός από τα εισιτήρια που θα χάσουν, θα μειωθούν κι οι "αφελείς", που εμπιστεύονται τους "συνοπαδούς" τους και αγοράζουν κάρτες διαρκείας.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, με τα τωρινά δεδομένα, έχει να εκτίσει ποινή πέντε αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Οι τρεις αγωνιστικές αφορούν τα επεισόδια στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά, άλλη μια το ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και άλλη μια για τη συμπεριφορά του Φρανσουά Μοδέστο στον παρατηρητή του δεύτερου ημιτελικού στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με επτά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για το νέο πρωτάθλημα για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Το κατηγορητήριο για τον "Δικέφαλο του Βορρά" ήταν βαρύτερο, γιατί εκτός από τα "ένθεν και ένθεν" μαχαιρώματα, οπαδοί του δημιούργησαν επεισόδια και στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα άνευ λόγου και αιτίας! Κι ο ΠΑΟΚ ελπίζει στη μείωση της ποινής στην έφεση που θα καταθέσει.

Από την πλευρά του ο "βαρυποινίτης" των προηγούμενων χρόνων Παναθηναϊκός συνέχισε την... παράδοση και φέτος, αλλά για εντελώς διαφορετικό λόγο. Οι "πράσινοι" πλήρωσαν πολύ ακριβά το κουτάκι μπύρας που έπεσε στο κεφάλι του Βλάνταν Ίβιτς στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην 2η αγωνιστική των πλέι οφ, αφού έχασαν την πρώτη θέση του "μίνι" πρωταθλήματος με τον μηδενισμό και τους -3 βαθμούς, ενώ η τιμωρία θα τους ακολουθεί και του χρόνου. Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει με -2 βαθμούς το νέο πρωτάθλημα, ενώ και στις πρώτες αγωνιστικές οι κερκίδες του "Απ. Νικολαΐδης" θα παραμείνουν άδειες.

Τέλος, η ΑΕΚ "έπεσε στα μαλάκα" για τα επεισόδια των οπαδών της στον "τελικό της ντροπής", θα πληρώσει πρόστιμο 170.000 ευρώ και θα παίξει χωρίς κόσμο τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αλλά δεν τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, όπως ο ΠΑΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL