Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2016-2017 / Σούπερ Λιγκ: Δεν πανηγυρίζει κανείς, δεν... κλαίει κανείς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2016-2017 / Σούπερ Λιγκ: Δεν πανηγυρίζει κανείς, δεν... κλαίει κανείς!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διεκδικεί τον τίτλο του "προπονητή της χρονιάς"

Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε αν αυτό οφείλεται στο "γκρέμισμα της παράγκας" της ΕΠΟ, και στις καλύτερες κατά κανόνα διαιτησίες, αλλά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, που ολοκληρώθηκε με την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ την Τετάρτη, ήταν το πιο "ισορροπημένο" των τελευταίων χρόνων και με πρωταγωνιστές περισσότερους από κάθε άλλη φορά, όχι τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο για την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός πήρε το 44ο του πρωτάθλημα χάρη στην καλή του πορεία στον πρώτο γύρο. Τελικά τερμάτισε με τη μικρότερη διαφορά (6 βαθμούς) των τελευταίων χρόνων από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Πάντως το γόητρό του "πληγώθηκε" περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού ηττήθηκε στα πέντε από τα έξι τελευταία ντέρμπι που έπαιξε (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, δύο φορές από την ΑΕΚ, εντός έδρας από τον Πανιώνιο) και η μοναδική του νίκη (επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο στο ΟΑΚΑ) ήταν χωρίς αντίκρυσμα.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά αμφισβητείται από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ το κατά πόσο ήταν δίκαιη η επικράτησή του στον θεσμό. Ο "δικέφαλος του βορρά" έκανε καλά παιχνίδια στην κανονική περίοδο, αλλά ήταν απογοητευτικός στα πλέι οφ, όπου ξεκίνησε πρώτος και τερμάτισε στην τρίτη θέση (τέταρτη συνολικά) μετά και την τιμωρία του με -6 βαθμούς για τα επεισόδια του Βόλου.

Η ΑΕΚ έφθασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου αποκλείοντας τον Ολυμπιακό, αλλά αγωνιστικά απογοήτευσε στον αγώνα του Βόλου. Η "Ένωση"... έσωσε την χρονιά στα τελευταία 15 λεπτά των πλέι οφ, αφού νίκησε με 2-1 στη Νέα Σμύρνη και εκμεταλλεύτηκε την ήττα (2-3) του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό και πήρε το "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της πήρε αποτελέσματα, χωρίς όμως να αποδώσει πάντα καλό ποδόσφαιρο.

Αν υπάρχει - σχετικά - "ηθικός" νικητής, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός ή για να ακριβολογούμε, ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Βέβαια κι αυτός θα ήταν "αποτυχημένος", αν δεν υπήρχε η τελευταία εικόνα και η μεγάλη νίκη "με τα δεύτερα" στην Τούμπα. Οι "πράσινοι" έδειξαν καλά αγωνιστικά στοιχεία στον δεύτερο γύρο και στα πλέι οφ, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πώς θα παρουσιασθούν τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το μόνο σίγουρο η παραμονή στην τεχνική ηγεσία του Ουζουνίδη, που δείχνει ιδιαίτερα ικανός στο να δημιουργεί "εκ του μηδενός" ομάδες (το είχε κάνει και στη Νέα Σμύρνη).

Ο Πανιώνιος ήταν η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αλλά δεν ήταν το ίδιο ανταγωνιστικός στα πλέι οφ. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι η πιο "κερδισμένη" της χρονιάς, αλλά είναι άγνωστο το αν υπάρξει και συνέχεια. Ο Μιλογέβιτς φεύγει και οι Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Σιώπης και Μπεν θεωρούνται παίκτες του Ολυμπιακού.

Στα θετικά του φετινού πρωταθλήματος είναι ακόμη ότι μέχρι τις δύο τελευταίες αγωνιστικές στο "κυνήγι" μιας θέσης στα πλέι οφ βρίσκονταν η Ξάνθη και ο Πλατανιάς, ενώ ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη είχαν για μεγάλο διάστημα ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ατρόμητος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL