Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
ΕΠΟ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / "Κατόπιν εορτής" η απόφαση για τον "τελικό της ντροπής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΟ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / "Κατόπιν εορτής" η απόφαση για τον "τελικό της ντροπής"

Οι "οπαδοί" του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αναγκάζουν τις ομάδες τους να παίξουν με άδειες κερκίδες

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ περίμενε να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ και μετά να βγάλει απόφαση για τον "τελικό της ντροπής" στον Βόλο. Έτσι κανείς δεν αποκλείει και το "μαγείρεμα", αφού η απόφαση, πλέον, δεν αλλάζει ουσιαστικά τη βαθμολογία του "μίνι" πρωταθλήματος, που φρόντισαν να διαμορφωθεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη και ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με -6 βαθμούς, όχι για το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά για τα πλέι όφ, και έτσι, από τη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας, θα βρεθεί στην τρίτη, χωρίς όμως συνέπειες. Θα ήταν άραγε ίδια η απόφαση αν ο ΠΑΟΚ τερμάτιζε στην πρώτη θέση και μ' αυτή την τιμωρία θα έχανε το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

Πιο σοβαρή τιμωρία για τον "Δικέφαλο του Βορρά" είναι η ποινή των 7 αγωνιστικών "κεκλεισμένων των θυρών", που μπορεί να γίνει μικρότερη στην έφεση που θα ακολουθήσει. Αν δεν ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση, ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί να παίξει σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο χωρίς οπαδούς! Η Τούμπα θα παραμείνει επί μήνες κλειστή και αυτό θα είναι τεράστιο οικονομικό, και όχι μόνο, πλήγμα για τους "ασπρόμαυρους", που θα πληρώσουν και πρόστιμο 282.500 ευρώ.

Η ΑΕΚ, που δεν είχε το ίδιο βαρύ κατηγορητήριο με τον ΠΑΟΚ, απέφυγε την αφαίρεση βαθμών (δεν θα άλλαζε κάτι ούτε στη δική της περίπτωση, γιατί θα ήταν -3 βαθμούς), αλλά της επιβλήθηκε αποκλεισμός της έδρας για τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 170.000 ευρώ. Επίσης τιμωρείται ο ο διοικητικός παράγων του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ με πρόστιμο 1.800 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 20 ημέρες. Να σημειωθεί ότι όλες οι ποινές είναι εφέσιμες.

Μετά τη χθεσινή απόφαση, η βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ διαμορφώνεται: 1. ΑΕΚ 12 (5-3), 2. Παναθηναϊκός 8 (6-7), 3. ΠΑΟΚ 5 (7-5), 4. Πανιώνιος 4 (3-6). Η αλλαγή δεν επηρεάζει τη διανομή των ευρωπαϊκών "εισιτηρίων", καθώς τόσο η δεύτερη όσο και η τρίτη θέση των πλέι - οφ έχουν τα ίδια ευρωπαϊκά "δικαιώματα".

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα συμμετάσχουν στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (ο πρώτος στο γκρουπ των πρωταθλητών) και τα παιχνίδια τους θα διεξαχθούν στις 25 - 26 Ιουλίου και 1 - 2 Αυγούστου. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου στις 27 Ιουλίου θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι και στις 3 Αυγούστου τη ρεβάνς. Η κλήρωση για τους τέσσερις θα γίνει γνωστή στις 17 Ιουλίου. Ο Πανιώνιος θα βρεθεί στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και θα κληθεί να παίξει στις 13 και τις 20 Ιουλίου. Οι "κυανέρυθροι" θα μάθουν τον αντίπαλό τους στις 19 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL