Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ / Ευρωλίγκα: Η Φενέρμπαχτσε άξια πρωταθλήτρια Ευρώπης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ / Ευρωλίγκα: Η Φενέρμπαχτσε άξια πρωταθλήτρια Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος των προσδοκιών και δεν τα κατάφερε στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, γνωρίζοντας την ήττα με 80-64 από τη Φενέρμπαχτσε, που ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά και δίκαια κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο για τουρκική ομάδα στην ιστορία. Αυτός βέβαια ήταν ο ένατος τίτλος για τον "άρχοντα των δακτυλιδιών" Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έχει κατακτήσει το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης του μπάσκετ και με τις Παρτίζαν Βελιγραδίου (1993), Μπανταλόνα (1994), Ρεάλ Μαδρίτης (1995) και πέντε φορές με τον Παναθηναϊκό (2000, 2002, 2007, 2009, 2011).

"Προσπαθήσαμε να μείνουμε κοντά και να κρατηθούμε στο σκορ, ώστε να μπορέσουμε να το κλέψουμε στο τέλος. Όταν η Φενέρ πήρε προβάδισμα 10-11 πόντων στην τρίτη περίοδο, τότε το παιχνίδι ξέφυγε και ήταν δύσκολο να επανέλθουμε, παρά το γεγονός πως κάναμε την προσπάθειά μας, που δεν απέδωσε καρπούς. Έπαιξε ρόλο ότι αγωνιστήκαμε ουσιαστικά εκτός έδρας, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ πιεστική. Έχουμε μάθει να παίζουμε σε τέτοιες συνθήκες, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα και τελικά δεν τα καταφέραμε. Τώρα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και τα μανίκια μας ψηλά και να τα δώσουμε όλα για το πρωτάθλημα" δήλωσε ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος δίνοντας την εικόνα του τελικού.

Από αγωνιστικής πλευράς τον τελικό χαρακτήρισαν οι 9 "τάπες" της Φενέρ (τις 5 ο Ούντο) και η κυριαρχία της τουρκικής ομάδας στα ριμπάουντ (40 έναντι 30). Ο Ολυμπιακός αυτήν τη φορά είχε κορυφαίους τους Μιλουτίνοφ και Μπιρτς, αλλά σε μέτρια μέρα τους Έλληνες παίκτες του.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: "Το ελληνικό μπάσκετ για ακόμη μια φορά μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και περηφάνια. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα μεγάλο παιχνίδι. Το ότι δεν κέρδισε δεν μειώνει τη προσπάθεια των παικτών. Είδαμε έναν μεγάλο αγώνα. Κέρδισε ο καλύτερος. Συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων".

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πήγε τελικά στο "Σινάν Ερντέμ Ντομ", όπως αρχικά είχε "κυκλοφορήσει", και είδε τηλεοπτικά την αναμέτρηση, όπως άφησε να εννοηθεί με χθεσινές δηλώσεις του. Ο Ερντογάν σχολίασε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Φενέρμπαχτσε, εστιάζοντας στη συνεργασία της Τουρκίας με τη Σερβία και την Ελλάδα σε αθλητικό πλαίσιο. Ξεχώρισε τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα, επισημαίνοντας πως ο δεύτερος "είναι ο ηγέτης της ομάδας", για να προσθέσει αργότερα πως "η Φενέρμπαχτσε πήρε το τρόπαιο με μπροστάρηδες τρεις Σέρβους κι έναν Έλληνα".

* Στον μικρό τελικό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιβλήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης με 94-70.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL