Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Πανηγυρική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του FINAL 4
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανηγυρική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του FINAL 4

Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague, αποκαθηλώνοντας μάλιστα την πρωταθλήτρια Ευρώπης, πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος την Κυριακή, απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Φενερμπαχτσέ-Ρεάλ Μαδρίτης, θα διεκδικήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του. Οι «ερυθρόλευκοι», και πάλι με τεράστια ανατροπή, επικράτησαν με 82-78 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον πρώτο ημιτελικό της Πόλης, στερώντας την ευκαιρία από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη για back to back τίτλους στην Euroleague.

Μετά την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε στην κάμερα της «NOVA»: «Υπάρχει χημεία, αυταπάρνηση, ομαδικότητα. Οι παίκτες σε όλες τις θέσεις κάνουν αυτό που μπορούν. Ακόμα και όταν περιορίζονται οι πρωταγωνιστές, αναλαμβάνουν άλλοι. Στο τέλος αναλαμβάνουν αυτοί που πρέπει. Σήμερα ήταν απίστευτα δύσκολο», για να προσθέσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ήταν από τις κορυφαίες στιγμές του Ολυμπιακού. Δεν γίνεται να κάνεις συγκρίσεις. Όταν λέμε κόντρα σε όλους και σε όλα αυτό εννοούμε. Έχεις να αντιμετωπίσεις δισεκατομμύρια. Έρχεσαι με την ψυχή, την ομάδα και το οικογενειακό κλίμα. Αυτό σημαίνει κόντρα σε όλους και σε όλα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πρωταγωνιστής της ανατροπής, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Όλοι μαζί, όλοι μαζί πετυχαίνουμε. Είμαστε μια ομάδα και μια οικογένεια. Δεν τα παρατάμε ποτέ, υπάρχει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια στην ομάδα. Το ματς τελειώνει στο 40'. Θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40'. Ο τελικός μου λέει πολλά, αλλά και τίποτα. Δείχνει τη διάρκεια της ομάδας. Έχουμε παίξει τέσσερις τελικούς σε έξι χρόνια, δεν είναι εύκολο. Αφού νικήσαμε, όλα καλά. Υπάρχει αυτοπεποίθηση, ρόλοι, χημεία. Ξέρουμε πώς να χτυπήσουμε στις δύσκολες στιγμές. Ο ρόλος μου είναι να είμαι πάντα έτοιμος. Ήξερα ότι η ΤΣΣΚΑ με περίμενε, ήταν οργανωμένη πάνω μου. Είχα δυνάμεις στο τέλος και καθαρό μυαλό. Έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο με έχουν εδώ. Σκέφτομαι συνέχεια την επόμενη φάση».

Μιλώντας για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον τίτλο του φαβορί που είχε, είπε: «Η ΤΣΣΚΑ σπάνια έχει κάτω από 10 ασίστ. Δεν ξέρω πόσες είχε, αλλά είχε λίγες. Είναι το πιο σημαντικό για να την περιορίσεις. Κάναμε καταπληκτική δουλειά. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του στην επιτυχία αυτής της ομάδας. Νιώθω ένας παίκτης της ομάδας, που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει. Δεν υπάρχουν όνειρα. Υπάρχει συγκέντρωση. Να δούμε ποιον έχουμε αντίπαλο και να ετοιμάσουμε το μυαλό μας για το παιχνίδι της Κυριακής. Οι κακές στιγμές είναι μέσα στη ζωή, έχω περάσει κακές στιγμές. Αυτά όμως σε κάνουν πιο δυνατό και καλύτερο. Δεν διαβάζουμε ούτε ακούμε τι λέγεται. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς».

Για το γεγονός ότι συνεχίζει να αποτελεί φόβητρο στα 35 του, απάντησε: «Με την ηλικία όλη την ώρα... Δεν νικάω τον χρόνο, κανείς δεν μπορεί να το κάνει. Αγαπώ αυτό που κάνω. Προσπαθώ να είμαι σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται, να είμαι πολλές ώρες στο γήπεδο για να προετοιμάζω το μυαλό και το σώμα μου. Το αγαπώ πολύ. Είμαι ευλογημένος που παίζω μπάσκετ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL