Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ / Εθνική Ομάδα Κωφών: Ο Παναθλητικός κατακτήτης του Τσάμπιονς Λιγκ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ / Εθνική Ομάδα Κωφών: Ο Παναθλητικός κατακτήτης του Τσάμπιονς Λιγκ!

Εικόνα χαράς και από τις παίκτριες της Εθνικής μπάσκετ πέρσι στη Θεσσαλονίκη

Μετά το μπάσκετ είχαμε και στο ποδόσφαιρο μια μεγάλη επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό κωφών και μάλιστα στο ποδόσφαιρο. Το περασμένο καλοκαίρι η Εθνική Ομάδα Κωφών στο μπάσκετ κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη και το προηγούμενο Σάββατο, την "αποφράδα ημέρα" για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τα θλιβερά γεγονότα του Βόλου, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο AEL F.C. Arena της Λάρισας, ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών κατακτούσε το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ Κωφών, που ξεκίνησε στις 30 Απριλίου και ολοκληρώθηκε με ελληνικό θρίαμβο.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες από 11 χώρες της Ευρώπης, αριθμός που αποτέλεσε ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης και η κατάκτηση του τροπαίου από αθηναϊκή ομάδα ήταν η τρίτη στην ιστορία της. Για τους αγώνες, εκτός από το AEL F.C. Arena όπου έγινε μόνο ο τελικός, χρησιμοποιήθηκαν και τα γήπεδα Τερψιθέας, Γιάννουλης, Ελευθερών και Αλκαζάρ.

Για να φτάσει στον τελικό, η ελληνική ομάδα νίκησε στα προημιτελικά 2-0 την ουγγρική Σουρντ και στα ημιτελικά 2-1 την ισπανική Ουέλβα. Στον τελικό ο Παναθλητικός επικράτησε με 3-2 της τουρκικής Ιστανμπούλ Σεσιζλέρ. Η τουρκική ομάδα προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο και 2-0 στην έναρξη του β' ημιχρόνου, αλλά η αθηναϊκή ομάδα βρήκε το ψυχικό σθένος και ανέτρεψε με εντυπωσιακό τρόπο την εις βάρος της κατάσταση. Ο Λουίτζι Τζίγκνα μείωσε σε 2-1 και στη συνέχεια ο Ιμπραΐμ Αμέρ έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς με κεφαλιά ισοφάρισε 2-2 και σημείωσε το 3-2 στο 89', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Π.Ο.Κ. ΑΘΗΝΑΣ: Ασημόνης, Καράμπελας, Αμέρ, Γκρίπο, Πρίφτης, Καναβογιάννης (65' Μπάμε), Τζίγκνα, Μοχάμεντ, Μπάλλας, Αλσχαμάρ (51' Δημάκος), Διονυσάτος (46' Δημόπουλος).

ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ: Μουσταφά, Γκιλντίζ, Αϊντενίζ, Καλίονσου, Καζάν, Σου, Κάγια, Αλκάν, Ασούταϊ (46' Μπουλούτ), Μπασαράν, Γιουνούζ.

Εθνική Κωφών Γυναικών

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Κωφών Γυναικών είχε κατακτήσει τον τίτλο επικρατώντας 52-41 της Λιθουανίας στον τελικό μπάσκετ που έγινε στο Nick Galis Hall στο Αλεξάνδρειο τον Ιούλιο του 2016. Η ομάδα που καθοδηγείται από την Αθηνά Ζέρβα τερμάτισε αήττητη στη φάση των ομίλων, νικώντας διαδοχικά τις Λιθουανία, Τουρκία, Ρωσία και Πολωνία. Στα προημιτελικά νίκησε τη Γερμανία, ενώ στα ημιτελικά ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ιταλίας.

"Έχω την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αυτά τα παιδιά είναι θησαυρός και εγώ είμαι πολύ τυχερή που είμαι προπονήτριά τους" είχε δηλώσει τότε η Αθηνά Ζέρβα, που μιλώντας χθες στην "Αυγή" είπε: "Το καλοκαίρι μάς περιμένει ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση. Στην Σαμψούντα της Τουρκίας διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών και εμείς θα πάρουμε κανονικά μέρος, καθώς δεν... φοβόμαστε τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες!".

Η διοργάνωση, που θα πάρει μέρος η Εθνική Κωφών Γυναικών, θα διεξαχθεί 15 - 30 Ιουλίου και οι Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες, που όλες παίζουν σε κανονικές ομάδες, από μικρές κατηγορίες μέχρι την Α1, θα είναι απόλυτα ετοιμοπόλεμες, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα μαζεύονταν και έκαναν τριήμερα προπονητικά camp.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL