Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Κόκκινος "θηλυκός" Απρίλης!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Κόκκινος "θηλυκός" Απρίλης!

Η Ελένη Καπογιάννη, μετά το Ελληνικό, συνεχίζει το σερί επιτυχιών και με τον Ολυμπιακό

O Απρίλης ήταν ένας μήνας που θα μπορούσαμε λίγο «καταχρηστικά» να τον βάψουμε στο κόκκινο χρώμα, και όχι μόνο λόγω του Πάσχα και του παραδοσιακού βαψίματος των αβγών... Κατά τη διάρκεια του, τα γυναικεία τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τα αγωνιστικά επιτεύγματα τους, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Οι κορυφαίες διακρίσεις ήρθαν από το τμήμα πόλο και το τμήμα βόλεϊ, που έφτασαν μέχρι τους τελικούς των ευρωπαϊκών θεσμών που συμμετείχαν.

Το γυναικείο τμήμα πόλο της ομάδας του Πειραιά από το 2014 και μετά συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της "γηραιάς ηπείρου", αφού το 2014 κατέκτησε το LEN Trophy, το 2015 την Ευρωλίγκα και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ και την περσινή περίοδο βρέθηκε στο φάιναλ φορ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Φέτος, και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Απριλίου, οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη ξεπέρασαν στον ημιτελικό με 11-9 το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2016, ισπανικής Σαμπατέλ. Έτσι, στον τελικό του Σαββάτου θα αντιμετώπιζαν την οικοδέσποινα του τουρνουά Κίνεφ Κιρίσι από την οποία ηττήθηκαν τελικά με 6-7, μένοντας στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Ο Ολυμπιακός έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, με κυριότερη έμφαση στα όσα συνέβησαν στην τελευταία επίθεση του αγώνα, όταν δεν δόθηκε στον χρόνο που ζητήθηκε το τάιμ άουτ που είχε καλέσει ο προπονητής της πειραιώτικης ομάδας, Χάρης Παυλίδης.

Η ομάδα βόλεϊ υπό την καθοδήγηση του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς βρέθηκε στον τελικό του Tσάλεντζ Καπ, αντιμετωπίζοντας την τουρκική Μπούρσα. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν στον πρώτο αγώνα στο Ρέντη με 3-2, όμως στον επαναληπτικό της 15ης Απριλίου λύγισαν στην έδρα της τουρκικής ομάδας, χάνοντας με 3-0. Αλλά, δεν παύει να συνιστά η όλη φετινή διαδρομή μέχρι τη δεύτερη θέση, μια σημαντικότατη επιτυχία. Η ίδια ομάδα κατέκτησε το περασμένο Σάββατο και τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο στο πρωτάθλημα, νικώντας στο Ρέντη 3-0 τον Πανναξιακό και ολοκληρώνοντας τη σειρά με 3 νίκες και καμία ήττα. Ο "θηλυκός" Ολυμπιακός στο βόλεϊ έφτασε έτσι στους 12 τίτλους, μετρώντας 5 σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων και 7 σερί κατακτήσεις Κυπέλλων!

Την ίδια μέρα, στις 29 Απριλίου, την εγχώρια κορυφή κατακτούσε εκ νέου και η ομάδα μπάσκετ. Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη έφταναν στο δεύτερο διαδοχικό "νταμπλ" μέσα στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του τμήματος, νικώντας τον Αθηναϊκό με 58-69 στο κλειστό της Εργάνης. Το εντυπωσιακό είναι πως στις εγχώριες διοργανώσεις ο Ολυμπιακός σε 55 αγώνες έχει 55 νίκες, δηλαδή, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε ύστερα από συγχώνευση - μετονομασία του Ελληνικού, η ομάδα, που ουσιαστικά είναι η "μισή" Εθνική, δεν έχει φύγει ποτέ από το γήπεδο δίχως το ροζ φύλλο αγώνα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL