Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Ο... 13ος άθλος του Ηρακλή!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Ο... 13ος άθλος του Ηρακλή!

Ο Μιχάλης Μπαστακός σημείωνει το 2-1 επί του Παναιτωλικού

Eίναι άθλος για τον Ηρακλή η εξασφάλιση της σωτηρίας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους; Σίγουρα δεν είναι αυτό το όνειρο των οπαδών του, αλλά με τα δεδομένα που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου δεν θα τους κακίσει κάποιος αν το αντιληφθούν κάπως έτσι...

O "γηραιός" στις τελευταίες αγωνιστικές έκανε πορεία... πρωταθλητισμού, καθώς πραγματοποίησε ένα καθοριστικό σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Ολόκληρη τη σεζόν ο Ηρακλής βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, συνήθως ως "ουραγός", έτσι μπαίνοντας στην τελική ευθεία έμοιαζε να είναι από τα βασικά φαβορί για να πάρει την άγουσα για τη Φούτμπολ Λιγκ.

Στις 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, έχανε εκτός έδρας από τον Πλατανιά. Από τότε νίκησε με 0-3 εκτός έδρας την Κέρκυρα, 1-0 τον άμεσο ανταγωνιστή Λεβαδειακό στη Θεσσαλονίκη, 1-2 εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα και την περασμένη Κυριακή εντός έδρας τον Παναιτωλικό με 2-1. Νωρίτερα, στις εντός έδρας ισοπαλίες με ΑΕΚ (2-2 την 20ή αγωνιστική), ΠΑΟΚ (1-1 την 22η αγωνιστική) και Παναθηναϊκό (1-1 την 24η αγωνιστική), ο Ηρακλής είχε δείξει έμπρακτα πως θα έδινε μάχη μέχρις εσχάτων για τη σωτηρία.

Οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη οριστικοποίησαν μια αγωνιστική πριν από το τέλος της Σούπερ Λιγκ τη "σωτηρία" τους, με αποτέλεσμα να υποβιβαστούν η Βέροια και ο Λεβαδειακός. Όλα αυτά μέσα σε ένα άκρως δυσχερές κλίμα που διαμορφωνόταν από απεργίες των ποδοσφαιριστών, διοικητική αβεβαιότητα, προπονητικές αλλαγές (αποχώρηση Νίκου Παπαδόπουλου στις 16 Οκτωβρίου, σύντομο πέρασμα του Γιάννη Αμανατίδη και ανάληψη καθηκόντων από τον Σάββα Παντελίδη την 1η Νοεμβρίου), με αγωνιστική δυσπραγία (πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα μόλις στις 5 Δεκεμβρίου), με πρόσκαιρες αφαιρέσεις βαθμών λόγω χρεών κυρίως για οφειλές προς ποδοσφαιριστές (υποθέσεις Πορτουλίδη, Αντωνίου, Μπλέτσα, Λαδά και Μπουκουβάλα).

Έχει μετά άδικο ο ποδοσφαιριστής του Μιχάλης Μπαστακός, ο άνθρωπος που σημείωσε το νικητήριο γκολ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο 85ο λεπτό, να κάνει λόγο για "survivor" του ποδοσφαίρου ή ο Σάββας Παντελίδης να χαρακτηρίζει ως την πιο έντονη στιγμή της καριέρας του τη νίκη της περασμένης Κυριακής;

Μένει μονάχα να οριστικοποιηθεί η σωτηρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και μετά την τελική επικύρωση της φετινής βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ, όποτε και αν αυτή συμβεί. Ο Ηρακλής είχε υποβιβαστεί το 2011 για εξωαγωνιστικούς λόγους μετά από καταδικαστικές αποφάσεις των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων και είχε επανέλθει το 2015 μαζί με την ΑΕΚ καταλαμβάνοντας μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 τη 12η θέση με προπονητή τον Νίκο Παπαδόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο "γηραιός" είχε υποβιβαστεί άλλη μία φορά στην ιστορία του στη Β' Εθνική, το μακρινό 1980, πάλι για εξωαγωνιστικούς λόγους, και πιο συγκεκριμένα για απόπειρα δωροδοκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL