Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Του έχει πάρει τον... αέρα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Του έχει πάρει τον... αέρα!

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ της νίκης στον πρώτο ημιτελικού του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός πήρε το περσινό πρωτάθλημα και "καπάρωσε" και το φετινό μετά το 5-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και τη μη αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά έχει βρει τον... διάβολό του του με την "Ένωση", που του στέρησε τα δύο τελευταία χρόνια δύο ακόμη τίτλους, αυτούς του Κυπέλλου Ελλάδας και την ικανοποίηση να κατακτήσει το "νταμπλ".

Στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ επικράτησε του Ολυμπιακού στο άδειο ΟΑΚΑ με 2-1 και φέτος τον απέκλεισε στο "γκολ αβερέιτζ" και στο πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ, μετά τη νίκη της με 1-2 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στο "Γ. Καραϊσκάκης", το οποίο δεν μπόρεσε να ανατρέψει στη ρεβάνς της Τετάρτης ο Ολυμπιακός, καθώς δεν ήταν αρκετή η νίκη του με 0-1.

Στην περσινή αγωνιστική περίοδο, και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου 2015, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 4-0 για το πρωτάθλημα, αλλά η ΑΕΚ πήρε το αίμα της πίσω νικώντας τον με 1-0 στο δεύτερο γύρο σ' ένα ματς σημαντικό για τους "ερυθρόλευκους", αφού τους στέρησε τον τίτλο του αήττητου.

Ακολούθησε νέα νίκη του Ολυμπιακού με 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το πρωτάθλημα, αλλά η ΑΕΚ τον νίκησε ξανά στο ΟΑΚΑ με 1-0 με το φάουλ του Αϊντάρεβιτς στο ματς του δεύτερου γύρου, και στην επόμενη συνάντησή τους για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, νίκησε έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια στο Φάληρο, και με τη νίκη αυτή εξασφάλισε τη δεύτερη διαδοχική συμμετοχή της στον τελικό της διοργάνωσης.

Μάλιστα ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ δικαιώνει όλους εκείνους που τον θεωρούσαν "πιο βατό αντίπαλο" πριν από την κλήρωση των ημιτελικών, αφού οι "μόνιμοι πρωταθλητές" τελειώνουν "αγκομαχώντας" τη σεζόν, χάνοντας στα πέντε από τα έξι ντέρμπι που έπαιξαν (δύο φορές από την ΑΕΚ, από τον Πανιώνιο, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό) και παίρνοντας μόνο μία νίκη, αυτή της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, που δεν είχε και πρακτικό αποτέλεσμα.

Κάνοντας καταγραφή της συνολικής συγκομιδής, βλέπουμε ότι από τον Οκτώβριο του 2015 η ΑΕΚ μετράει τέσσερις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, έναντι μόλις δύο των "ερυθρολεύκων" (η μία μάλιστα χωρίς αντίκρισμα), του στέρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-16, του πήρε το Κύπελλο πέρσι και τον απέκλεισε φέτος από τη διοργάνωση, δείχνοντας -παρά τις διαφορές στο μπάτζετ- ότι του έχει πάρει τον... αέρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα δύο τελευταία χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL