Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
ΕΟΕ / ΕΟΕ: Στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας το Μουσείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΟΕ / ΕΟΕ: Στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας το Μουσείο

Σημαντικό βήμα για την επαναλειτουργία του μουσείου των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων έγινε στην Ολυμπία, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την παραχώρησή του από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο δήμαρχος αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, παρουσία του γ.γ. της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδη. Παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γιωργιόπουλος, αφού η επισκευή του Μουσείου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης, με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η τελετή απόδοσης στο κοινό, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, του αναστηλωμένου βόρειου κίονα του αναθηματικού μνημείου των Πτολεμαίων. Το γεγονός αυτό εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2004 με την αναστήλωση τμήματος της εισόδου του Φιλιππείου, σε συνδυασμό με τις πραγματοποιηθείσες εργασίες διαμόρφωσης νέας εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο, την ανασκαφή και ανάδειξη μεγάλου τμήματος του γυμνασίου και τις στερεωτικές εργασίες στην περιοχή των Θησαυρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL