Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Παναθηναϊκός: Πούλμαν επιστροφής στα "πέτρινα χρόνια"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ / Παναθηναϊκός: Πούλμαν επιστροφής στα "πέτρινα χρόνια"!

Ο Δ. Γιαννακόπουλος έγραψε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα...

Πολιτισμικό... σοκ προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε ο "ισχυρός άνδρας" της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος να τιμωρήσει τους παίκτες της ομάδας του μετά τον αποκλεισμό της από τη Φενέρμπαχτσε, καθώς ακύρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια της επιστροφής στην Αθήνα και έδωσε εντολή η αποστολή να ταξιδέψει από την Κωνσταντινούπολη 1.100 χιλιόμετρα οδικώς, με πούλμαν!

Αυτή η πρωτοφανής ενέργεια δεν έμεινε χωρίς αντίδραση από τέσσερις παίκτες, που αρνήθηκαν να μπουν στο πούλμαν και επέστρεψαν στην Ελλάδα με αεροπλάνο. Πρόκειται για τους Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς, Κένι Γκάμπριελ και Αντώνη Φώτση, που πήραν το ρίσκο, προκειμένου να σώσουν την αξιοπρέπειά τους, και ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα, διακινδυνεύοντας μια βαριά τιμωρία και βέβαια το μέλλον τους στην ομάδα. Ειδικά για τον Φώτση ήταν ασέβεια στην προσφόρα του να ταξιδέψει με το πούλμαν, αφού αυτό ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό ταξίδι στην καριέρα του, καθώς το καλοκαίρι σταματάει το μπάσκετ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ υπάκουσε και μπήκε μαζί με τους περισσότερους παίκτες του στο πούλμαν, αλλά οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι είναι πολύ ενοχλημένος. Η ενέργεια του Γιαννακόπουλου έγινε θέμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό. Στην Ισπανία, εξ αιτίας και της παρουσίας του Τσάβι Πασκουάλ, έγινε ειδική αναφορά από την "Αs", που έγραψε: "Ο πολλές φορές οξύθυμος Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμώρησε την ομάδα σε ό,τι αφορά το ταξίδι επιστροφής, κάνοντάς το με λεωφορείο και όχι με αεροπλάνο! Πριν από τα ματς είχε τάξει πριμ 250.000 ευρώ. Η ήττα άφησε τους παίκτες χωρίς πριμ, αλλά με ένα ταξίδι 12 ωρών με λεωφορείο".

Οι εξελίξεις μετατίθενται για σήμερα, όταν η αποστολή της ομάδας φτάσει στην Αθήνα, με όλα τα ενδεχόμενα "ανοιχτά". Μια ομάδα που έχει κατακτήσει έξι ευρωπαϊκούς τίτλους θα είναι πλέον πολύ δύσκολο από εδώ και πέρα να μαζέψει τα "κομμάτια" της. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και την ευρωπαϊκή παρουσία της τα επόμενα χρόνια, όσο τουλάχιστον έχει τα ηνία της ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που με τη χθεσινή του ενέργεια κατέστρεψε προσπάθεια 30 και πλέον χρόνων, που είχε ξεκινήσει ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ποιος παίκτης αξίας θα έρθει πλέον στον Παναθηναϊκό, όταν κινδυνεύει με την ταπείνωση που γνώρισε χθες η ομάδα του "τριφυλλιού";

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL