Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / Έχασε, αλλά προκρίθηκε στον τελικό η ΑΕΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / Έχασε, αλλά προκρίθηκε στον τελικό η ΑΕΚ

Την ήττα γνώρισε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό με 1-0, αλλά προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη στη νίκη της με 1-2 στο "Γ. Καραϊσκάκης". Η "Ένωση" για δεύτερη διαδοχική χρονιά παίρνει το "εισιτήριο" για τον τελικό της διοργάνωσης και θα μάθει τον αντίπαλό της από τη σημερινή αναμέτρηση της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (7.00 μ.μ.).

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό μέχρι το 80', αλλά οι "ερυθρόλευκοι" λίγο ήθελαν να πάρουν την πρόκριση, όταν έκαναν το 0-1 στο 82' και είχαν δοκάρι στο 90'! Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες σε όλη τη διάρκειά του, με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν ιδιαίτερα σκληρά μαρκαρίσματα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 3' με τον Φορτούνη, στο 34' με τον Μάριν και τον με Καμπιάσο στο τέλος του ημιχρόνου. Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο στο 28' και στο 70' (στην πρώτη τελική προσπάθεια του β' ημιχρόνου) ο Καπίνο απέκρουσε καλά εκτελεσμένο φάουλ του Μάνταλου, που φέρει ευθύνη για το γκολ του Ολυμπιακού. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ έκανε λάθος πάσα έξω από την περιοχή της ομάδας του, ο Καρντόσο τροφοδοτησε τον Ρομαό, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Ανέστη για το 0-1 (82').

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεσε για το γκολ της πρόκρισης και στάθηκε άτυχος στο 90', όταν κεφαλιά του Καρντόσο "σημάδεψε" το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αλμέιδα πλάσαρε άουτ στο τετ-α-τετ με τον Καπίνο. Στις καθυστερήσεις ο Ανέστης αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες (για την... ίδια καθυστέρηση!) και τη θέση του πήρε για 3 λεπτά ο Αλμέιδα. Στο... ένατο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ντα Κόστα.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (91' Βάργκας), Χριστοδουλόπουλος (78' Αλμέιδα), Πατίτο (62' Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Μαρτίνς, Καμπιάσο (61' Ανδρούτσος), Ρομαό, Φορτούνης, Μάριν (83' Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58' Καρντόσο).

Σήμερα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Με τον Πρίγιοβιτς στην ενδεκάδα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ κατά του Παναθηναϊκού, με στόχο να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε τους 19 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του και είναι οι: Γλύκος, Σιαμπάνης, Λέοβατς, Μάτος, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος, Ουάρντα, Ενρίκε, Ματθαίου, Αθανασιάδης, Πρίγιοβιτς. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπρκιτς, Χαρίσης, Κάτσε, Κουλούρης.

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Λέτο και τον τραυματία Ζέκα, που όμως ακολουθεί την αποστολή για ψυχολογικούς λόγους. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή. Αυτοί είναι οι: Ο. Βλαχοδήμος, Στιλ, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Μέστο, Μολέδο, Κουρμπέλης, Ευαγγέλου, Κουλιμπαλί, Λουντ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Μπεργκ, Ρέις, Χουλτ, Κλωναρίδης, Χατζηγιοβάνης, Μολίνς και Πίσπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL