Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
ΕNOΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / "Χατ τρικ" ο Λευτέρης Πετρούνιας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕNOΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / "Χατ τρικ" ο Λευτέρης Πετρούνιας!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο βάθρο των νικητών μ' ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο

Άλλη μία χρυσή σελίδα στην καριέρα του έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνοντας στο Κλουζ ότι είναι μία κλάση πάνω απ’ όλους τους αντιπάλους του.

Ο Έλληνας γυμναστής βαθμολογήθηκε με 15,433 βαθμούς, έπειτα από καταπληκτική εκτέλεση του προγράμματός του (συντελεστής δυσκολίας 6,30) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τεράστια βαθμολογική διαφορά από τον Βρετανό Κόρτνι Τάλοχ (15,066 β.) και τον Ουκρανό Ίγκορ Ραντιβίλοφ (15,033 β.), που τον ακολούθησαν στο βάθρο. Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη ήταν ο κορυφαίος όλων και στον προκριματικό με 15,366 β.

Για τον Πετρούνια, αυτός είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος και μάλιστα συνεχόμενος, έπειτα από τους αντίστοιχους θριάμβους του το 2015 στο Μονπελιέ και το 2016 στη Βέρνη, καθώς και το συνολικά τέταρτο μετάλλιό του στον θεσμό, αφού είχε κερδίσει το χάλκινο στο ντεμπούτο του το 2011 στο Βερολίνο. Επιπλέον, ο "άρχοντας των κρίκων" μετρά πλέον έξι διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 2015 και μετά, αφού στα τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα έρχονται να προστεθούν οι νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση είχαμε διπλή εκπροσώπηση στους κρίκους, με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να παίρνει την 6η θέση με 14,666 βαθμούς, παρουσιάζοντας πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,00.

* Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σχετικά στο διαδίχτυο: "O Eleftherios Petrounias συνεχίζει αήττητος την εντυπωσιακή του πορεία. Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού και για τα ρεκόρ που καταγράφει!".

* Τα συγχαρητήριά του στον Λευτέρη Πετρούνια εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

"Οι συνεχείς αυτές πρωτιές στις διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και οι επιτυχίες του αθλητή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο αισιοδοξία δημιουργούν για το μέλλον της ενόργανης γυμναστικής. Ο Λευτέρης Πετρούνιας με την αγωνιστικότητά του περνά στο πάνθεον του παγκόσμιου αθλητισμού. Η επιμονή του αυτή αποτελεί πρότυπο για όλους και όλες μας σε μια συγκυρία που η ελληνική κοινωνία ετοιμάζεται να ξεπεράσει κι εκείνη τις σκληρές καθημερινές δοκιμασίες. Αυτή η δυναμική αποτελεί για εμάς τον οδηγό για να οικοδομήσουμε το ενιαίο, κοινωνικό και δημοκρατικό σύστημα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, όπου η άθληση για όλους και όλες θα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και, ταυτόχρονα, τον τελικό σκοπό. Ευχόμαστε στον Λευτέρη Πετρούνια κι άλλες ανάλογες επιτυχίες. Πολλά συγχαρητήρια και πάλι!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL