Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Εντός και εκτός γραμμής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντός και εκτός γραμμής

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των εθνικών ομάδων και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κατά την εκτίμησή μας οι κορυφαίες διοργανώσεις του ποδοσφαίρου στον πλανήτη. Δύο θεσμοί υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ, με υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς (τακτική, διοργάνωση, έσοδα, τηλεοπτικά, διαιτησία, θέαμα).

Φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεχωρίζει η Γιουβέντους, που διαθέτει πληρότητα στο έμψυχο υλικό της, λύσεις σε όλους τους χώρους, τα καλύτερα στημένα και τη δυνατότητα να αλλάζει με ευκολία τακτικές! Τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει με Κόντε και Αλέγκρι τα πάντα και είναι σε θέση να εφαρμόσει σύστημα ανάλογα με την περίσταση! Η ιταλική ομάδα απέκλεισε εύκολα και την Μπατσελόνα, που, όπως είχαμε αναφέρει, βρίσκεται σε πτωτική πορεία.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν είναι δύο σπουδαίες ομάδες με τεράστιες ικανότητες. Στον ημιτελικό γύρο της διοργάνωσης, όμως, τελικά πέρασαν οι Ισπανοί που είχαν την τύχη με το μέρος τους και στα δύο παιχνίδια, αλλά και τη διαιτησία στο παιχνίδι του Μπερναμπέου.

Στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης μπήκαν Μονακό και Ατλέτικο Μαδρίτης. Εξαιρετικοί επιθετικά οι Γάλλοι του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλάμε αμυντικές αδυναμίες. Οι "Μαδριλένοι" του Σιμεόνε, αντίθετα, διαθέτουν συμπαγή άμυνα και δυνατό κέντρο, αλλά με λιγοστές εμπνεύσεις επιθετικά.

Η Ντόρτμουντ έμεινε εκτός χάνοντας ένα... τσουβάλι ευκαιρίες (!), ενώ η άπειρη Λέστερ απλώς το πάλεψε, αφού δεν είχε την ποιότητα που απαιτεί η διοργάνωση.

Στα δικά μας, προτελευταία αγωνιστική για την κανονική περίοδο της Σούπερ Λιγκ σήμερα με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων (7 μ.μ.). Ο πρωτοπόρος με διαφορά Ολυμπιακός θέλει τη νίκη με αντίπαλο τον ασταθή ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο, ώστε να πάει με ανεβασμένο ηθικό στον επαναληπτικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Όμως, όπως είπε ο Τάκης Λεμονής στους παίκτες του, πριν από τη ρεβάνς προέχει η εξασφάλιση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ελπίζει σε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο "Καραϊσκάκης", όμως πρώτα πρέπει να νικήσει τον εξαιρετικό φέτος Πλατανιά στα Περιβόλια.

Στον Παναθηναϊκό, λίγο πριν από την κρίσιμη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δεν αναμένεται να αλλάξει πολύ η βασική ενδεκάδα κόντρα στον Ατρόμητο στη Λεωφόρο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά την απραξία του Πάσχα, θέλει οι βασικοί του να βρουν ρυθμό και να μην πάνε σβηστοί στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πανιώνιος πάει με σοβαρές ελλείψεις στην Κέρκυρα, άρα είναι ανοιχτό το παιχνίδι. "Απροπόνητοι" και απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, δύσκολο το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Καυταντζόγλειο. Μόνο αν νικήσει την ΑΕΚ, στο γήπεδό του, έχει ελπίδες σωτηρίας ο Λεβαδειακός. Η Λάρισα μάλλον κερδίζει την Ξάνθη, αδιάφορο το παιχνίδι Βέροιας - Αστέρα Τρίπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL