Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Ευρωλίγκα: Εμπιστοσύνη στα ελληνικά "προϊόντα"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Ευρωλίγκα: Εμπιστοσύνη στα ελληνικά "προϊόντα"!

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μεγάλος πρωταγωνιστής στην τέταρτη περίοδο του αγώνα στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στην παράταση (66-64) επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι εξασφάλισε και μαθηματικά το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και θα διεκδικήσει από θέση ισχύος την πρόκρισή του στο φάιναλ - φορ της Κωνσταντινούπολης.

Ίσως είναι... συμβολικό, αλλά το καλάθι της νίκης στην "Kombank Arena" ήταν παρόμοιο και στο ίδιο χρονικό σημείο με το καλάθι-τίτλος το 2012 στην Κωνσταντινούπολη! Τότε το "θύμα" ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τώρα ήταν ο Ερυθρός Αστέρας, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το "winning shot" ήταν του Γιώργου Πρίντεζη, πάλι με "πεταχτάρι", πάλι από την αριστερή πλευρά, όπως έκανε ο Ολυμπιακός επίθεση και πάλι 3 δευτερόλεπτα από το τέλος!

Αυτό που ήταν... ανεπανάληπτο ήταν η απόδοση του Δημήτρη Αγραβάνη, ενός παίκτη που δεν είχε αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου (με βάση τον χρόνο συμμετοχής του στην Ευρωλίγκα) και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο στο ματς, όταν ο Ολυμπιακός είχε εις βάρος του σερί 18-0, το σκορ να είναι 50-42 για τους Σέρβους και - προς γενική έκπληξη - "γύρισε" το παιχνίδι! Ο Αγραβάνης πέτυχε 11 συνεχόμενους πόντους, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 53-53 και ο ίδιος πέτυχε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (16) και αξιολόγηση (15), με 3/3 βολές, 2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, ενώ πήρε 3 ριμπάουντ σε 20' συμμετοχής.

Η απόδοση του Αγραβάνη επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό "Λερναία Ύδρα" για τον φετινό Ολυμπιακό, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά, που στην ομάδα του Πειραιά, όταν υπάρχει πρόβλημα (ο Σπανούλης αγωνίστηκε ανέτοιμος, ενώ απουσίασε ο Λοτζέσκι) βρίσκεται ένας παίκτης, που συνήθως δεν τον περιμένουν οι αντίπαλοι και "βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά".

Η διαφορά με προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού ήταν ότι για πρώτη φορά οι κορυφαίοι παίκτες του ήταν όλοι Έλληνες και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε μόνο Έλληνες στην πεντάδα, κάτι που είχαμε να το δούμε χρόνια και όχι μόνο στον Ολυμπιακό σε ματς της Ευρωλίγκα και μέσα στους πέντε δεν ήταν ο Σπανούλης! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, μετά από πολλά χρόνια δεν ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, ενώ δεν ήταν στο παρκέ ούτε στην τελευταία επίθεση της κανονικής περιόδου (αστόχησε σε τρίποντο ο Μάντζαρης), ούτε στη νικητήρια επίθεση της παράτασης!

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο ΜVP της αναμέτρησης με 17 πόντους, 3/3 βολές, 4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 26 βαθμούς στην αξιολόγηση, ενώ το καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη επιλέχθηκε ως "Play of the Night" από τους ειδήμονες της Ευρωλίγκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL