Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
ENOΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ / Το "φαινόμενο" Λευτέρης Πετρούνιας!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ENOΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ / Το "φαινόμενο" Λευτέρης Πετρούνιας!

Η ηρεμία στο πρόσωπο του Λευτέρη Πετρούνια δείχνει και την ευκολία του στο να χειρίζεται τους κρίκους

Ο Λευτέρης Πετρούνιας χάρισε στην Ελλάδα ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, αλλά αυτό αποτελεί πλέον τον κανόνα και τυχόν "αποτυχίες" του μέχρι τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 στο Τόκιο θα είναι η εξαίρεση, που θα επιβεβαιώνει την κλάση του Έλληνα γυμναστή. Είναι τόσο υψηλό το επίπεδο του Πετρούνια στο αγώνισμα των κρίκων και τέτοια η ιδιαιτερότητα του οργάνου, όπου είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τρεις ανταγωνιστές του σε μια μεγάλη διοργάνωση που θα τον αφήσουν εκτός βάθρου, εκτός βέβαια αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, π.χ. στην προσγείωση, κάτι που δεν συνηθίζει ο χρυσός ολυμπιονίκης μας.

Στατιστικά, ο 27χρονος Πετρούνιας έχει πετύχει κάτι μοναδικό για Έλληνα αθλητή σε ατομικό άθλημα. Από το 2015 και μέχρι σήμερα είναι αήττητος σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ ενδιάμεσα νίκησε και στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και την προηγούμενη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο (και τις δύο φορές στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν). Η πρώτη του διάκριση ήταν το 2011, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, και ακολούθησε το 2013 το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης.

Το σερί των διαδοχικών χρυσών μεταλλίων ξεκίνησε το 2015 στο Παγκόσμιο (Γλασκώβη) και στο Ευρωπαϊκό (Μονπελιέ) Πρωτάθλημα, ακολούθησε η πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 στη Βέρνη, για να έρθει το αποκορύφωμα με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η μοναδική ήττα σ' αυτό το διάστημα ήταν η δεύτερη θέση στο test event των Ολυμπιακών Αγώνων τον Απρίλιο του 2016, όπου πρώτευσε ο Βραζιλιάνος Αρθούρ Ζανέτι, χρυσός ολυμπιονίκης του Λονδίνου, με την... τάξη να αποκαθίσταται στην κορυφαία διοργάνωση. Ήταν τέτοια η ανωτερότητα του Πετρούνια, που ακόμη κι ο Ζανέτι, παρά την ήττα του μπροστά στους συμπατριώτες του, την παραδέχθηκε και έδωσε συγχαρητήρια στον "άρχοντα των κρίκων".

Το ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας "παίζει χωρίς αντίπαλο" φάνηκε και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού. Ο Έλληνας γυμναστής ήταν ο μοναδικός που βαθμολογήθηκε με πάνω από 15,000 βαθμούς (15,333 στον προκριματικό και 15,466 στον τελικό), όταν ο δεύτερος Ιάπωνας Καζουγιούκι Τακέντα είχε καλύτερη βαθμολογία 14,833 βαθμούς στον προκριματικό (14,766 στον τελικό). Ευχάριστη είδηση για τα ελληνικά χρώματα ήταν και εμφάνιση του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, που προκρίθηκε ως τρίτος στον τελικό των κρίκων με 14,733 βαθμούς, αλλά δεν ήταν το ίδιο καλός στον τελικό και πήρε την 5η θέση με 13,800 βαθμούς.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος! Ήταν η πρώτη μου διεθνής εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήμουν λίγο νευρικός, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Αποδεικνύουμε ότι δεν εφησυχάσαμε μετά το Ρίο, δουλεύουμε πολύ με τον κ. Ράφτη για να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα και για να παραμείνουμε στην κορυφή. Είναι ένα πολύ καλό μήνυμα εν όψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η εκτέλεσή μου ήταν πάρα πολύ καλή για τις δεδομένες συνθήκες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να τελειοποιήσουμε τις λεπτομέρειες" δήλωσε μετά την επιτυχία του ο αθλητής της Ειρήνης Περιστερίου.

Η νέα διάκριση του Πετρούνια δεν πέρασε απαρατήρητη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Διαδίκτυο: "Ακόμα μία διάκριση από τον Λ. Πετρούνια που συνεχίζει να μας προσφέρει μοναδικές χαρές. Συγχαρητήρια για το χρυσό στο Παγκόσμιο της ενόργανης!" Με τον Λευτέρη Πετρούνια, να απαντά: "Ευχαριστώ πολύ, το ενδιαφέρον σας με τιμά. Πιστέψτε με ότι, εάν μας βοηθήσετε περισσότερο (γνωρίζοντας τη δυσκολία των καιρών), θα καμαρώσετε πολλούς περισσότερους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL