Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"'Εφυγε" η Φανή Αργυρίου

Αθλήτρια "σύμβολο" του Πανιωνίου και του ελληνικού γυναικείου αθλητισμού, καθώς πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από ένα αγωνίσματα, στα άλματα και στις ρίψεις

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του γυναικείου στίβου, που μεσουράνησε στη μεταπολεμική Ελλάδα, η Φανή Αργυρίου, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 87 χρόνων.

Η Αργυρίου ήταν αθλήτρια "σύμβολο" του Πανιωνίου και του ελληνικού γυναικείου αθλητισμού, καθώς πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από ένα αγωνίσματα, στα άλματα και στις ρίψεις. Κατέρριψε 26 πανελλήνια ρεκόρ (7 στη σφαιροβολία, 5 στον ακοντισμό, 4 στη δισκοβολία και 4 στο μήκος), ενώ αναδείχτηκε 31 φορές πανελληνιονίκης σε διάφορα αγωνίσματα (2 στα 80 μ. εμπόδια, 4 στο ύψος, 4 στο μήκος, 7 στη σφαιροβολία, 4 στη δισκοβολία, 5 στον ακοντισμό και 5 στο πένταθλο). Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 1950 κατέκτησε σε ατομικά αγωνίσματα έξι πρώτες νίκες! Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, τον Χρυσό Σταυρό του Πανιωνίου. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε χθες στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις