Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΚ / ΑΕΚ: Επέστρεψε και στοχεύει ψηλά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΚ / ΑΕΚ: Επέστρεψε και στοχεύει ψηλά

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έχει βοηθήσει με την εμπειρία του την προσπάθεια της ΑΕΚ

Την περασμένη Τρίτη, μέσα σε κλίμα γενικότερης ευφορίας, λόγω της νίκης της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο κυριακάτικο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ έσπευσαν στο γειτονικό κλειστό γυμναστήριο ευελπιστώντας σε μια νέα χαρά. Η μπασκετική ΑΕΚ του Γιούρι Ζντοβτς αντιμετώπιζε στο πλαίσιο της φάσης των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA τη λιθουανική Γιουβέντους Oύτεβα. Η Ένωση, όχι μόνο υπερασπίστηκε την εκτός έδρας νίκη της με έναν πόντο στον πρώτο αγώνα (77-78), αλλά συνέτριψε κιόλας την αντίπαλό της με 75-54, παίρνοντας θριαμβευτική πρόκριση για τους "16" του θεσμού. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Μονακό, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στις 28 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ, και τον επαναληπτικό στις 8 Μαρτίου στην έδρα της Μονακό.

Ο πήχης είχε τεθεί φέτος ψηλά εξ αρχής, για μια ομάδα που πέτυχε την επαναφορά της στα υψηλότερα πατώματα του εγχώριου ανταγωνισμού μετά την τρίχρονη περιήγησή της στα... αλώνια της Α2 και της Β΄ Εθνικής. Η πορεία της είναι ανοδική, καθώς την πρώτη χρονιά (2014-15) τερμάτισε πέμπτη και την αμέσως επόμενη δύο θέσεις παραπάνω. Στο φετινό πρωτάθλημα η Ένωση βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 14 νίκες και 4 ήττες. Μάλιστα, στο ΟΑΚΑ είναι αήττητη σε 9 αγώνες.

Η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον επόμενο μήνα, μέσα σε διάστημα 13 ημερών, πρώτα τον Ολυμπιακό και ύστερα τον Παναθηναϊκό. Είναι σχεδόν απίθανο να καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού υπολείπεται 3 βαθμούς και από τους δύο. Όμως, αυτές οι αναμετρήσεις, αφενός θα κρίνουν την πρωτιά, και αφετέρου θα δείξουν αν μπορεί να ευελπιστεί η φετινή ΑΕΚ σε κάτι καλό στα πλέι οφ. Λίγο καιρό πριν, η Ένωση έχασε στην κυριολεξία στο νήμα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς ηττήθηκε 77-76 από τον φιναλίστ Άρη στον ημιτελικό που διεξήχθη στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την εβδομάδα η ΑΕΚ ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με την απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ενός από τους καλύτερους ψηλούς σκόρερ που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό στερέωμα και η μετεγγραφή αυτή μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική.

Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ επιστρέφει στην ομάδα στην οποία αγωνίστηκε την περασμένη αγωνιστική περίοδο, προερχόμενος από μια πολύ σύντομη θητεία (μέσα Δεκεμβρίου έως μέσα Φεβρουαρίου) στην Κίνα. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που εδώ και αρκετά χρόνια για διάφορους λόγους -όχι αγωνιστικούς- δεν συμμετέχει στην Εθνική, έχει παίξει στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό, στο Μαρούσι, στον Παναθηναϊκό, και ξανά στην ΑΕΚ, ενώ εκτός συνόρων έχει ενισχύσει κατά καιρούς τις Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Ρόμα, και Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Στο περσινό EuroCup, αγωνιζόμενος με την κιτρινόμαυρη φανέλα, είχε εντυπωσιακούς αριθμούς, αν αναλογιστεί κάποιος και τη θέση που αγωνίζεται: 24,2 πόντους σε 33,3 λεπτά συμμετοχής, 9,7 ριμπάουντ και 85,7% στις βολές, 58,7% στα δίποντα και 42,4% στα τρίποντα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε αναδειχθεί MVΡ της αγωνιστικής στη διοργάνωση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL