Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
ΝΒΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥNΜΠΟ / Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο καλύτερος Έλληνας "πρεσβευτής"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΝΒΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥNΜΠΟ / Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο καλύτερος Έλληνας "πρεσβευτής"!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τιμάει, όσο λίγοι, την Ελλάδα στο εξωτερικό

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα με τις επιδόσεις του στο ΝΒΑ και να γίνεται στην πράξη ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Έλληνας άσος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς και φρόντισε να κάνει το ίδιο και με τη φανέλα της Ανατολής στο 66ο "Αll Star Game" και πρώτο της καριέρας του.

Ο 22χρονος γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε 30 πόντους, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά έγινε κι ο πρώτος μη Αμερικανός παίκτης, που ξεκίνησε στην πεντάδα στην πρώτη του συμμετοχή και πέτυχε ρεκόρ παραγωγικότητας. Μάλιστα είναι ο μοναδικός πρωτοεμφανιζόμενος σε "Αll Star Game" τα τελευταία 30 χρόνια, που πετυχαίνει 30 πόντους! Το αντίστοιχο ρεκόρ έχει ο Τομ Σάμπερς από το 1987 με 34 πόντους, ενώ 10 χρόνια πιο πριν, το 1977, ο "θρυλικός" Τζούλιους Έρβινγκ, είχε σημειώσει κι αυτός 30 πόντους και τώρα ο "Giannis" τον έπιασε στη δεύτερη θέση όλων των εποχών!

Έτσι, δεν ήταν τυχαίο ότι αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο Μπάρακ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε στο twitter, μετά τη νέα επιτυχία του Έλληνα άσου στη Νέα Ορλεάνη: "Δέχθηκα σήμερα τα παιδιά της Γ' τάξης του Μπελλένειου Γυμνασίου της Λέρου και συζητήσαμε για το προσφυγικό ζήτημα. Εξήγησα στα παιδιά ότι όποια προβλήματα προκύπτουν από τη διαχείριση του δεν μπορεί να μας κάνουν να αλλάζουμε τις αρχές και αξίες μας. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με φόβο το διαφορετικό, όπως μας διδάσκει άλλωστε το παράδειγμα του Γ. Αντετοκούνμπο που κατέκτησε το NBA. Η νέα γενιά μπορεί να πρωτοστατήσει στο χτίσιμο μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, ανεκτικότητας και δημοκρατίας".

Κέρδη από την πρώτη ελληνική συμμετοχή σε "All Star Game" δεν έχει μόνο το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και ο ελληνικός τουρισμός! Η διοργάνωση συνέπεσε με την "high season" των αμερικανικών κρατήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς και σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων, τα επιτεύγματα του Αντετοκούνμπο και ο "θόρυβος" που έγινε γύρω από το όνομά του όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν δώσει στην Ελλάδα προβάδισμα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στις επιλογές των Αμερικάνων, που θέλουν να γνωρίσουν τη γενέτειρά του "Greek Freak".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που πήρε 1,6 εκατομμύρια ψήφους και έγινε ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης, που ψηφίσθηκε για βασικός στο "All Star Game", δεν σταματάει να διαφημίζει σε κάθε δήλωσή του την Ελλάδα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει φωτογραφηθεί με φόντο την ελληνική σημαία. "Ευχαριστώ πολύ που βρεθήκατε εδώ. Ελπίζω να το διασκεδάσατε. Σε ό,τι κάνω, έχω την Ελλάδα πίσω μου. Θέλω να κάνω όλους τους Έλληνες περήφανους. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Σας αγαπώ όλους" δήλωσε στους Έλληνες δημοσιογράφους, που βρέθηκαν στη Νέα Ορλεάνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL