Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
ΠΑΛΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / Πάλη - Παγκόσμιο κύπελλο: Μαθήμα φιλοξενίας στον Τράμπ από το Ιράν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΛΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / Πάλη - Παγκόσμιο κύπελλο: Μαθήμα φιλοξενίας στον Τράμπ από το Ιράν

Πριν από λίγες ημέρες η ιρανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως δεν θα επιτρέψει στην Εθνική Ομάδα Πάλης των ΗΠΑ να εισέλθει στη χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ως απάντηση του απαγορευτικού του Τραμπ στους πολίτες του Ιράν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, αλλά, τελικά, οι Ιρανοί έδωσαν βίζες στην αμερικάνικη αποστολή, που έφτασε ήδη στην Τεχεράνη.

Στη διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο χωρών παρενέβησαν οι ίδιοι οι Ιρανοί παλαιστές και η Ομοσπονδία Πάλης της χώρας, που άσκησαν πιέσεις στην κυβέρνηση να άρει το απαγορευτικό, ανεξάρτητα από την απόφαση του Τραμπ να μην επιτρέψει στους πολίτες του Ιράν και άλλων έξι χωρών (Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη) να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Με επικεφαλής τον χρυσό Ολυμπιονίκη του 2012 Τζόρνταν Μπάροους, η αποστολή των Αμερικάνων παλαιστών έφτασε στην Τεχεράνη, όπου γνώρισε αποθεωτική υποδοχή. "Οι Ιρανοί λατρεύουν την πάλη και προσωπικά έχω πολύ μεγάλο φαν κλαμπ εδώ" δήλωσε ο Μπάροους κατά την άφιξή του.

Στη διοργάνωση, που θα γίνει στην πόλη Κερμανσά, συμμετέχουν οκτώ χώρες χωρισμένες σε δύο ομίλους. Στον πρώτο μετέχουν οι ΗΠΑ, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία και η Ρωσία, ενώ στον δεύτερο το Ιράν, η Μογγολία, η Τουρκία και η Ινδία. Οι νικητές των ομίλων θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό της Κυριακής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL