Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Το μήλο κάτω από τη μηλιά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μήλο κάτω από τη μηλιά!

Πριν από λίγες μέρες, στο Όπεν της Αυστραλίας που διεξάγεται στη Μελβούρνη, το ελληνικό τένις είχε μια σημαντική παρουσία, αυτήν της Μαρίας Σάκκαρη, που βρέθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά - τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της. Στην περσινή της συμμετοχή είχε αποκλειστεί στον δεύτερο γύρο, έτσι φέτος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Η Μαρία Σάκκαρη ήδη θεωρείται ανερχόμενο ταλέντο. Μετά τη Λένα Δανιηλίδου, που για 14 ολόκληρα χρόνια ήταν η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια διαδεχόμενη στην παγκόσμια κατάταξη της WTA τη Χριστίνα Παπαδάκη το 2000, και αφού η σκυτάλη πέρασε για λίγο στα χέρια της Δέσποινας Παπαμιχαήλ, ανατέλλει το νέο μεγάλο αστέρι του εγχώριου γυναικείου τένις. Η Σάκκαρη βρίσκεται στο νούμερο 94 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ενδεικτικό είναι πως η επόμενη Ελληνίδα στον σχετικό πίνακα, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, βρίσκεται στο 211. Λίγους μήνες πριν, και πιο συγκεκριμένα στα τέλη Οκτωβρίου του 2016, βρέθηκε στην υψηλότερη μέχρι τώρα θέση της καριέρας της, στο νούμερο 89.

Η Σάκκαρη γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1995. Μητέρα της είναι η πασίγνωστη παλιά επαγγελματίας τενίστρια Αγγελική Κανελλοπούλου, δύο φορές καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στο δημοψήφισμα του ΠΣΑΤ το 1983 και το 1985, που είχε φθάσει μέχρι Νο 47 της παγκόσμιας κατάταξης τον Απρίλιο του 1987. Ο παππούς της Δημήτρης Κανελλόπουλος υπήρξε και αυτός καταξιωμένος τενίστας στην εποχή του. Αποτελεί, δηλαδή, την τρίτη γενιά μιας οικογένειας συνυφασμένης με το άθλημα στη χώρα μας, στο υψηλότερό του επίπεδο.

Σύμφωνα με τη μητέρα της, "η Μαρία δεν μπήκε στο τένις επειδή την έβαλα εγώ, ούτε επειδή η μαμά της έπαιζε τένις. Η Μαρία μπήκε στο τένις μόνη της. Από μικρή ήταν φύσει αθλητικό παιδί, έχοντας σπουδαίες επιδόσεις σε όλα τα αθλήματα". Έντεκα χρόνων συμμετείχε στο πρώτο της ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Λαμία και στο οποίο κατάφερε να φτάσει στο τελικό. Ξεκίνησε την εκπαίδευση της δίπλα στον παππού της, ενώ τα είδωλα της από τον χώρο του παγκόσμιου τένις είναι η Σερένα Γουίλιαμς, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ. Σκοπός της, όπως έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο η ίδια, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη. Να θυμίσουμε πως την άνοιξη του 2003 η Λένα Δανιηλίδου είχε σκαρφαλώσει στο Νούμερο 14.

Στον πρώτο γύρο του αυστραλιανού Όπεν η Ελληνίδα τενίστρια απέκλεισε την Εσθονή Ανέτ Κόνταβεϊτ νικώντας την εύκολα με 2-0 σετ (6-0, 6-4). Στον επόμενο γύρο "θύμα" της έπεσε η Γαλλίδα τενίστρια Αλιζέ Κορνέ (Νο 43 στην παγκόσμια κατάταξη), αφού σε ένα συναρπαστικό ματς 2 ωρών και 40 λεπτών η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 4-6, 6-1). Στον τρίτο γύρο απέναντι στη Mιργιάνα Λούτσιτς Μπαρόνι από την Κροατία, η Σάκκαρη παρ’ ότι προηγήθηκε με 1-0 σετ (6-3), έχασε τα άλλα δύο (2-6, 3-6), και αποκλείστηκε.

Η ίδια αποτιμώντας την παρουσία της στη Μελβούρνη δήλωσε: "Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, όμως, μου δόθηκε η ευκαιρία να προχωρήσω ακόμα περισσότερο και την κλότσησα από μόνη μου. Επίσης, φεύγω από την Αυστραλία με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι με στήριξαν και ήταν απίστευτα εκδηλωτικοί σε όλους τους αγώνες μου. Τους ευχαριστώ. Πιστεύω την επόμενη φορά να τα πάω καλύτερα και να τους προσφέρω περισσότερες χαρές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL