Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Σεπόλια - Νέα Ορλεάνη με τα... πόδια!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεπόλια - Νέα Ορλεάνη με τα... πόδια!

Την ώρα που οι χρυσαυγίτες στο Πέραμα εμποδίζουν τα παιδιά των μεταναστών να πάνε σχολείο, οι απίστευτες επιτυχίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο έρχονται να γίνουν... καρφώματα στον ρατσισμό και τον εθνικισμό τους! Όταν ο Μιχαλολιάκος έλεγε για τον Γιάννη "και σε έναν χιμπατζή αν δώσεις μια μπάλα δεν θα την πιάσει;" η μητέρα του Βερόνικα, έγραψε στο Facebook, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου, ημέρα της ονομαστικής εορτής του Θανάση: "Θα θέλαμε αυτή τη στιγμή να ευχαριστήσουμε και να αποδώσουμε τα εύσημα στους Έλληνες δασκάλους που υποστήριξαν τα παιδιά μας στην εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα. Και πάλι σας ευχαριστούμε!". Παράλληλα επισύναψε και το δίπλωμα που είχε πάρει ο Γιάννης στο Μεσολόγγι σε σχολικούς αγώνες μπάσκετ το 2010.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Αντετοκούνμπο έχουν ελληνικά ονόματα (Αθανάσιος, Γιάννης, Κωνσταντίνος και Αλέξης) και μόνο ο πρωτότοκος, ποδοσφαιριστής στη Νιγηρία, ονομάζεται Φράνσις. Οι γονείς του Γιάννη Αντετοκούνμπο αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Νιγηρία επειδή ανήκαν σε διαφορετικές φυλές, που βρίσκονταν σε εμφύλιο. Αρχικά πήγαν στη Γερμανία, πριν γεννηθεί ο Γιάννης, καθώς ο πατέρας του Τσαρλς έπαιζε ποδόσφαιρο. Εκεί τραυματίστηκε σοβαρά, έπαθε ρήξη χιαστών κι όταν η ομάδα του τον άφησε αβοήθητο, αποφάσισαν με τη σύζυγό του Βερόνικα, αθλήτρια κι αυτή στο άλμα ύψους, να έρθουν -μέσω Τουρκίας- πριν από 23 χρόνια στην Ελλάδα.

Στην αρχή έμεναν στην Κυψέλη. Μετά στην πλατεία Αττικής, περισσότερο στα Σεπόλια και στο... τέλος στου Ζωγράφου, αφού ο Θανάσης και ο Γιάννης πήγαιναν με τα... πόδια από τα Σεπόλια για να προπονούνται στον Φιλαθλητικό Ζωγράφου και δεν έφθαναν τα λιγοστά τους χρήματα για μετρό ή λεωφορείο!

Στην πεντάδα του "All Star Game"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννημένος στην Αθήνα (δεν είχε φύγει ποτέ από την Ελλάδα μέχρι που πήρε το ελληνικό διαβατήριο στα 18 του χρόνια) έγινε το καλοκαίρι του 2013 επιλογή "Νο15" στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς, την υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ Έλληνας μπασκετμπολίστας. Αυτή ήταν η πιο όμορφη στιγμή της ζωής του, μέχρι την... επόμενη! Και δεν ήταν μόνο μία, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, όπου είχε πλέον την κορυφαία διάκριση της καριέρας του.

Ο "Giannis" θα βρίσκεται στο "All Star Game" του NBA, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη και μάλιστα θα είναι βασικός στην πεντάδα της Ανατολής! Αναλυτικά οι πεντάδες:

Δύση: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κογουάι Λέοναρντ (Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς).

Ανατολή: Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς).

Οι υπόλοιποι παίκτες, που θα αγωνιστούν στο "All Star Game" θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

"Giannis Antetokounmpo #NBAVOTE"

Η στήριξη των φίλων του μπάσκετ από όλον τον κόσμο στον Έλληνα άσο σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορία ήταν συγκλονιστική. Το "Giannis Antetokounmpo #NBAVOTE" έγινε... σύνθημα στα social media και ο γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς συγκέντρωσε συνολικά 1.604.463 ψήφους, παίρνοντας τη δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος συγκέντρωσε 1.893.751 ψήφους. Συνολικά σε όλο το ΝΒΑ, ο Αντετοκούνμπο ψηφίστηκε πέμπτος καθώς τον πέρασαν μόνο οι Τζέιμς, Ντουράντ, Κάρι και Χάρντεν, παίκτες παγκόσμιας κλάσης που έχουν συνδέσει εδώ και πολλά χρόνια το όνομά τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

"Ευχαριστώ Ελλάδα"

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Αντετοκούνμπο μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook, δεν παρέλειψε να πει ένα ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες:

"Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον καθένα από σας ξεχωριστά για τη στήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Συμμετείχατε όλοι ενεργά σ' ένα όνειρό μου και με βοηθήσατε να το κάνω πραγματικότητα... Το εκτιμάω απίστευτα πολύ! Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για σας στο All Star Game! Ευχαριστώ Ελλάδα".

Δεύτερος στους παίκτες και τα ΜΜΕ

Όμως το τελικό αποτέλεσμα για το ποιοι θα παίξουν στο "All Star Game" δεν βγαίνει μόνο από το κοινό, αλλά ψηφίζουν τόσο οι παίκτες, όσο και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του ΝΒΑ. Στην τελική κατάταξη, μέτρησε κατά 50% η ψήφος του κοινού και από 25% η ψήφος των ΜΜΕ και των παικτών του ΝΒΑ. Εκεί η αποδοχή στις ικανότητες του Αντετοκούνμπο ήταν ακόμη μεγαλύτερη! Έτσι, από τους 324 παίκτες που ψήφισαν στην Ανατολή, ο Γιάννης πήρε 162 πόντους και πήρε τη 2η θέση (190 ο Τζέιμς και 130 ο Ίρβινγκ), ενώ ήταν και ο δεύτερος στις ψήφους των δημοσιογράφων (με 93, έναντι 96 του Τζέιμς και 70 του Μπάτλερ).

Τα ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα πάρει μέρος στο "All Star Game", αλλά θα γίνει και ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης (σε ηλικία 22 χρόνων και 74 ημερών) που θα ξεκινήσει βασικός, σπάζοντας το ρεκόρ του Κινέζου Γιάο Μινγκ. Και δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ του Αντετοκούνμπο, αφού καταρρίπτει και την επίδοση του "θρύλου" του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που, ως παίκτης των Μπακς, είχε παίξει στο "All Star Game" σε ηλικία 23 χρόνων και 271 ημερών.

Αυτά είναι δύο ακόμη ρεκόρ, από αυτά που έχει φέτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που είναι ο μοναδικός παίκτης του ΝΒΑ που είναι πρώτος στην ομάδα του σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, καθώς έχει κατά μέσο όρο 23,7 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 2,1 μπλοκ, 5,6 ασίστ και 1,8 κλεψίματα, ενώ σε εννέα παιχνίδια έχει σημειώσει περισσότερους από 30 πόντους, έχοντας 17 "double - double" και δύο "triple - double".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL