Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / Γιουρόπα Λιγκ: Ο καλός, ο κακός και ο... άσχημος!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / Γιουρόπα Λιγκ: Ο καλός, ο κακός και ο... άσχημος!

Ο Γκάρι Ροντρίγκες πέτυχε το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις στην Φλωρεντία και το πρώτο γκολ σε βάρος της Σλόβαν Λίμπερετς

Τα τελευταία χρόνια καμία ελληνική ομάδα δεν κατάφερνε να προκριθεί στη φάση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ, με τον ΠΑΟΚ το 2013 να είναι ο τελευταίος που σημείωσε κάτι παρεμφερές. Μόνο ο Ολυμπιακός συνήθιζε να συνεχίζει στις φάσεις των "νοκ άουτ" της διοργάνωσης, αλλά εξασφαλίζοντας το "εισιτήριο" από την τρίτη θέση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ...

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Γιούνγκ Μπόις, που του εξασφάλισε την πρόκριση, ο Ολυμπιακός πήγε στην Κύπρο να παλέψει με τον ΑΠΟΕΛ για την πρώτη θέση. Έμενε να δούμε αν θα τα κατάφερνε ο ΠΑΟΚ να εξαργυρώσει το σπουδαίο "διπλό" επί της Φιορεντίνα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, παρά το δυσμενές κλίμα στο οποίο βρίσκεται από εσωτερικούς λόγους, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, νίκησε και τη Σλόβαν Λίμπερετς με 2-0 και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας επικράτηση της Φιορεντίνα επί της Καραμπάγκ, πήρε το "εισιτήριο" για τη φάση των "32".

Λίγη ώρα αργότερα, ένας κακός Ολυμπιακός έχασε στην Κύπρο από το ΑΠΟΕΛ με 2-0 μένοντας οριστικά στη δεύτερη θέση του ομίλου του, κερδίζοντας την πρόκριση στην ισοβαθμία με την Γιουνγκ Μπόις. Αν συγκρίνουμε με τα όσα έγιναν το καλοκαίρι (αποκλεισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπερ Σεβά και πρόκριση στην παράταση επί της Αρούκα), η ομάδα του Πάουλο Μπέντο μάλλον κρίνεται -συνολικά- επιτυχημένη, παρά την "γκρίνια" στον Πειραιά για "σκαμπανεβάσματα" της.

Ο... άσχημος της παρέας είναι ο Παναθηναϊκός, που κατέρριψε, ένα μετά το άλλο, όλα το αρνητικά ρεκόρ του! Μετά το 0-2 από την Θέλτα, έφθασε στους 13 αγώνες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς νίκη, με 3-13 τέρματα και με 1-7 τέρματα -χωρίς βαθμό- στη Λεωφόρο!

Υπάρχει, λοιπόν, σχετική πρόοδος, αφού πέρσι μόνο ο Ολυμπιακός μπόρεσε να συνεχίσει, προερχόμενος από το Τσάμπιονς Λιγκ (είχε τερματίσει πίσω από τις Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ). Ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μένοντας πίσω από την Κράσνονταρ και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε τρίτος στη βαθμολογία πίσω από τη Σάλκε και τη Σπάρτα Πράγας, αλλά πάνω από τον ΑΠΟΕΛ!. Την περίοδο 2014-2015 είχαν αποκλειστεί κι οι τρεις ελληνικές ομάδες, ο Αστέρας Τρίπολης (πίσω από Μπεσίκτας και Τότεναμ), ο ΠΑΟΚ (πίσω από Φιορεντίνα και Γκινγκάμπ) και ο Παναθηναϊκός (πίσω από Ντιναμό Μόσχας, Αϊντχόφεν και Εστορίλ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL