Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Σούπερ λιγκ: Τρίτη και... φαρμακερή για τους "μεγάλους"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ / Σούπερ λιγκ: Τρίτη και... φαρμακερή για τους "μεγάλους"!

Ο Γκόλιας σημειώνει το μοναδικό γκολ στην Λάρισα...

Βλέποντας την εικόνα των "μεγάλων" στις δύο πρώτες αγωνιστικές, είχαμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας για το κατά πόσο οι ομάδες από τη "δεύτερη ταχύτητα" (εκτός Πανιωνίου) θα καταφέρουν να τους βάλουν δύσκολα. Όμως αυτά που έγιναν το τριήμερο δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί ούτε ο πιο μεγάλος λάτρης των εκπλήξεων, καθώς η 3η αγωνιστική (5η "στα χαρτιά") ήταν... φαρμακερή για όλους τους πρωτοπόρους!

Ο Ολυμπιακός στη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ, που είχε τέσσερα γκολ παθητικό, όχι μόνο έκανε λιγότερες ευκαιρίες από τους "βυσσινί", αλλά τελικά στο 92' "κατάφερε" να χάσει και τον βαθμό (1-0). Ο Πάουλο Μπέντο έχει τη δικαιολογία πως αναγκάζεται να πειραματίζεται τέλος Σεπτεμβρίου, αφού ανέλαβε αργά τον Ολυμπιακό, όμως δεν γίνεται να... ξεχνάει στον πάγκο τα ποιοτικά "δεκάρια" του, Ντομίγκες και Μάριν και να χρησιμοποιεί τον Φορτούνη ως αριστερό ακραίο. Η ΑΕΛ έκανε αυτό που μπορούσε. Δύναμη, πάθος και οι παίκτες της πρώτοι στην μπάλα...

Χθες στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά έπεσε πάνω στο αμυντικό τείχος του Ηρακλή (0-0)! Με απόντα τον Μάνταλο, η ομάδα του Κετσπάγια είχε πρόβλημα στο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ, με σημαντικότερη μια δυνατή κεφαλιά του Μπακασέτα στα μισά του β' ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ του υψηλού ρυθμού, των πολλών ευκαιριών και της άψογης τακτικής έπεσε θύμα της πίεσης της έδρας, αλλά και του εκνευρισμού από την αντίσταση της Ξάνθης, που έφυγε με "λευκή" ισοπαλία (0-0) από την Τούμπα! Ο Λουτσέσκου, με αμυντική τακτική, πήγε το παιχνίδι στις δυνατές μονομαχίες έχοντας και την τύχη με το μέρος του. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 70' με 10 παίκτες.

Στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός με τη βοήθεια και της διαιτησίας σταμάτησε τον Παναθηναϊκό (0-0). Το αρχικό πλάνο του Στραματσόνι ήταν προβληματικό, η ομάδα του "πέταξε" χρόνο και στο τέλος δύο πολύτιμους βαθμούς. Οι "πράσινοι" φωνάζουν για τρεις λανθασμένες υποδείξεις οφ-σάιντ και για το γκολ που δεν μέτρησε εξαιτίας του βοηθού Λάμπρου. Άψογος στην τακτική του ο Γιάννης Ματζουράκης.

Στον Πανιώνιο οι δύο Ιρανοί επιθετικοί ήταν... αλλού! Τραγικοί οι "Νεοσμυρνιώτες" στο πρώτο μέρος, δέχτηκαν δύο γκολ από τη μαχητική Βέροια και τελικά έχασαν με 1-2 το παιχνίδι. Πρώτη νίκη για Ατρόμητο (1-0 τον Αστέρα Τρίπολης) και Λεβαδειακό (2-1 την Κέρκυρα). Κακό παιχνίδι στα Γιάννενα (0-0 ο ΠΑΣ με τον Πλατανιά). Ο Μάκης Χάβος αποτελεί "παρελθόν" από τον Αστέρα Τρίπολης.

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Παναθηναϊκός 7, ΑΕΚ 7, Πλατανιάς 7, Ολυμπιακός 6, Πανιώνιος 6, ΠΑΟΚ* 4, ΑΕΛ 4, ΠΑΣ Γιάννινα 4, Παναιτωλικός 4, Λεβαδειακός 3, Ατρόμητος 3, Βέροια 3, Κέρκυρα 3, Ηρακλής 2, Ξάνθη 1, Αστέρας Τρίπολης 0.

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL