Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ - ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ / Η FIFA και η UEFA σε πλήρη συμφωνία με την κυβέρνηση!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ - ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ / Η FIFA και η UEFA σε πλήρη συμφωνία με την κυβέρνηση!

Η παρέμβαση και του Κωστάκη Κουτσοκούμνη έχει φέρει σε πλήρη απομόνωση την ΕΠΟ του Γιώργου Γκιρτζίκη...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και την καταλυτική παρουσία των διεθνών ομοσπονδιών, που έκαναν φανερές τις προθέσεις τους να συνταχθούν με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ έθεσαν υπό "εποπτεία" την ΕΠΟ!

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία των FIFA - UEFA, με επικεφαλής τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, πρόεδρο της ΚΟΠ και εκπρόσωπο της FIFA στην Ελλάδα, παρουσία του γγΑ Ιούλιου Συναδινού. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη οι Πρίμο Κορβάρο (υπεύθυνος τμήματος ομοσπονδιών FIFA), Αλαζντέρ Μπελ (επικεφαλής νομικού τμήματος UEFA) και Ζακ Μπονταλάζ (νομικός σύμβουλος UEFA).

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς συνομοσπονδίες. Έχει γίνει αντιληπτό ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και ελπίζω να το έχουν καταλάβει οι πάντες. Με αυτό τον κανόνα προχωράμε και με αυτόν θα ολοκληρώσουμε το έργο μας. Όσα προβλέπονται στους νόμους θα εφαρμοστούν. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται" δήλωσε ο Στ. Κοντονής και συνέχισε: "Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ανεξαρτησία των Δικαιοδοτικών Οργάνων της ΕΠΟ, της Επιτροπής Δεοντολογίας και των άλλων Πειθαρχικών Επιτροπών. Ελπίζω να γίνει σύντομα".

Από την πλευρά του, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης επεσήμανε: «Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή (σ.σ.: σημερινή) συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ θα πρέπει να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν από το πέρας της εβδομάδας, ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής τού πρωταθλήματος".

Όσον αφορά την έκπτωση του αξιώματος για τα στελέχη της ΕΠΟ που διώκονται για κακούργημα για την υπόθεση της κάρτας υγείας, ο εκπρόσωπος της FIFA είπε: "Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα. Είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως, οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος".

Νωρίτερα το πρωί, η πενταμελής επιτροπή των διεθνών συνομοσπονδιών συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ με τον πρόεδρο της Γιώργο Γκιρτζίκη. Εκτός απο την ακύρωση των αλλαγών στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η FIFA και η UEFA ζήτησαν η ΚΕΔ να στελεχώνεται από διεθνείς παρατηρητές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ουσιαστικά, πρόκειται για "εποπτεία" των δύο διεθνών ομοσπονδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL