Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
"ΕURO 2016" / "ΕURO 2016": Πολωνία - Πορτογαλία στη μάχη για την τετράδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"ΕURO 2016" / "ΕURO 2016": Πολωνία - Πορτογαλία στη μάχη για την τετράδα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον το Euro 2016, αφού από τις 24 ομάδες που ξεκίνησαν στη διοργάνωση συνεχίζουν οκτώ και μέχρι την Κυριακή θα μείνουν τρεις. Σήμερα ξεκινάει η προημιτελική φάση της διοργάνωσης με την αναμέτρηση Πολωνίας - Πορτογαλίας και θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις Βέλγιο - Ουαλλία αύριο Παρασκευή, Ιταλία - Γερμανία το Σάββατο και Γαλλία - Ισλανδία την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Στις 10.00 μ.μ. (ΕΡΤ1) στη Μασσαλία θα δοθεί το πρώτο "εισιτήριο" για την ημιτελική φάση. Η Πολωνία και η Πορτογαλία είναι δύο ομάδες που δεν έχουν εντυπωσιάσει μέχρι τώρα, αλλά έχουν μεγάλες δυνατότητες με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά κι ένα κοινό, τον αμυντικό προσανατολισμό. Στη μεσαία γραμμή η Πολωνία είναι "πιο ομάδα", με κορυφαίο τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ενώ στην επίθεση η Πορτογαλία υπερέχει χάρη στους Κριστιάνο Ρονάλντο, Νάνι και Κουαρέσμα, αλλά έχει... ιδρώσει να το δείξει μέχρι τώρα. "Μεγάλο όνομα" είναι και στην Πολωνία ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ηγετική μορφή τα τελευταία χρόνια στην επίθεση της Μπάγερν Μονάχου.

Οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από παράταση στη φάση των "16". Η Πολωνία επικράτησε στα πέναλτι της Ελβετίας, ενώ έπρεπε το χρονόμετρο να δείξει το 118' για να καταβάλει η Πορτογαλία την Κροατία. Μέχρι τώρα οι Πολωνοί έχουν δείξει ελαφρά υπεροχή σε ό,τι αφορά τη φυσική κατάσταση, ενώ είναι μία ομάδα που βασίζεται στην ομοιογένεια, σε αντίθεση με τους Πορτογάλους, που "ψάχνουν" τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν υπάρχει λογικό φαβορί και όλα δείχνουν ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως και τα προηγούμενα των δύο μονομάχων. Όποιος προκριθεί θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο ή την Ουαλλία, κάτι που σημαίνει ότι ο δρόμος για τον τελικό της 10ης Ιουλίου είναι σαφώς πιο βατός σε σχέση με την άλλη τετράδα, όπου Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισλανδία (θυμίζει την Ελλάδα του 2004) αποτελούν -θεωρητικά- δυνατότερα ζευγάρια.

Η Πορτογάλοι διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα στην προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων - χωρών, με 4 νίκες, έναντι 3 της Πολωνίας, ενώ 3 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι. Χωρίς νικητή ήταν οι δύο μεταξύ τους τελευταίες δύο αναμετρήσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2007, για τα προκριματικά του "Euro 2008", οι δύο ομάδες ήλθαν ισόπαλες με 2-2 στη Λισσαβώνα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2012 σε φιλική αναμέτρηση στη Βαρσοβία δεν σημειώθηκε γκολ (0-0).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL