Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Ας ελαφρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ας ελαφρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Ο Νίκος Ρεγκούκος (πρώτος από δεξιά) με την ομάδα 4Χ400μ. που πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σόφιας το 1963. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι οι Αλέκος Φρούσιος, Νίκος Γεωργόπουλος και Θανάσης Βογιατζής...

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΕΓΚΟΥΚΟΥ*

Στο πλαίσιο του διαλόγου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προβάλλεται, και σωστά, η ανάγκη για την εκμάθηση ξένων γλωσσών στο σχολείο με παράλληλη ανακούφιση από τα δίδακτρα, που επιβαρύνουν αισθητά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ανάλογη υποχρέωση προκύπτει από το σημαντικό κοινωνικό δικαίωμα στην άθληση - ψυχαγωγία των νέων. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με σχεδόν αντίστοιχο κόστος για άθληση μέσα από τα αθλητικά σωματεία, τις διάφορες ακαδημίες, καλοκαιρινά θερινά σεμινάρια, τις λεγόμενες συνδρομές ή αμοιβές στα σωματεία για αθλητικές δραστηριότητες.

Επιβάλλεται ο αθλητισμός να γίνει συστατικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Καθένας αντιλαμβάνεται τη σημασία αυτής της προοπτικής τόσο στην ικανοποίηση αυτού του κονωνικού δικαιώματος όσο και στην ανακούφιση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που αντιλαμβάνεται τα κοινωνικά δικαιώματα. Δεν είναι αρκετό να προσπαθεί να αλλάξει ένα διάτρητο και σάπιο εμπορευματοποιημένο αθλητικό μοντέλο. Είναι ανάγκη να τολμήσει τη ριζοσπαστική αλλαγή με την καθιέρωση της αθλητικής δραστηριότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η παραπαιδεία, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, η αθλητική δραστηριότητα αποτελούν το μεγαλύτερο βάρος στον οικογενειακό προϋπολογισμό και πόσο θα ανακουφιστούν οι οικογένειες των ανέργων και υποαπασχολούμενων, που θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις δαπάνες, αλλά δεν μπορούν.

* Ο Νίκος Ρεγκούκος είναι πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης του στίβου στη δεκαετία του 1960, πρώην αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL