Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ - "ΠΛΕΪ ΟΦ" / Συγκινήσεις μέχρι τέλους...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ - "ΠΛΕΪ ΟΦ" / Συγκινήσεις μέχρι τέλους...

Η Κέρκυρα ανέβηκε και... περιμένει τη Νίκη Βόλου στην επόμενη Σούπερ Λιγκ...

Ένας χρόνος μακριά από τη Σούπερ Λιγκ ήταν υπεραρκετός για την Κέρκυρα που από την Τετάρτη γιορτάζει την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία. Οι "Φαίακες" επικράτησαν του Ηρακλή με 1-0 και πανηγύρισαν και μαθηματικά την επιστροφή τους, μετά από έναν μαραθώνιο 40 αγωνιστικών. Σειρά παίρνουν σήμερα οι ομάδες του Βόλου, Νίκη και Ολυμπιακός αλλά και ο Α.Ο. Χανίων, με στόχο το... ενάμιση "εισιτήριο" ανόδου που έχει απομείνει, στη σημερινή τελευταία, "χιτσκοκική" αγωνιστική.

Ο δρόμος για την Κέρκυρα ήταν μακρύς, καθώς φέτος, για πρώτη φορά, το πρωτάθλημα πήγε και σε έναν τρίτο... γύρο, σε "πλέι οφ" 14 αγωνιστικών. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, με όπλο την "προίκα" των 6 βαθμών από το πρωτάθλημα του βόρειου ομίλου, κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση που ασκούσε η δεύτερη, μέχρι σήμερα, Νίκη Βόλου και να τερματίσουν πρώτοι.

Μπορεί η συγκομιδή των 22 βαθμών στις 13 αγωνιστικές να ήταν κατά 2 βαθμούς μικρότερη από αυτή της Νίκης Βόλου, ωστόσο οι "Ίωνες" δεν κατάφεραν να προσπεράσουν τους "Φαίακες", καθώς το "μίνι" πρωτάθλημα για αυτούς ξεκίνησε με μόλις 2 βαθμούς. Η άνοδος ωστόσο της Κέρκυρας κρίνεται δίκαιη, καθώς -αθροιστικά- έκανε την καλύτερη συγκομιδή βαθμών και από τους οκτώ "μνηστήρες" (25 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες).

Έναν βαθμό, για να είναι... ήσυχη, θέλει η Νίκη Βόλου, για να εξαργυρώσει την εντυπωσιακή της πορεία στα "πλέι οφ" και να πάρει την απ' ευθείας πρόκριση για τη Σούπερ Λιγκ. Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη αντιμετωπίζουν στην έδρα τους τον "αδιάφορο" βαθμολογικά Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με στόχο να μη... χύσουν την καρδάρα με το γάλα και να επιστρέψουν στην Α' Εθνική μετά από 48 χρόνια και το μακρινό 1966! Το χειρότερο σενάριο για τους Βολιώτες είναι η δικιά τους ήττα με ταυτόχρονη επικράτηση των συντοπιτών τους επί των Χανιών, γεγονός που θα τους φέρει στα "μπαράζ" με την... ξεκούραστη και σίγουρα πιο έμπειρη Ξάνθη.

Σήμερα τα φώτα είναι στραμμένα στα Περιβόλια των Χανίων, όπου... δεν θα πέφτει καρφίτσα! Ένα παιχνίδι που το περιμένει όλη η Κρήτη, καθώς μία νίκη του ΑΟΧ επί του Ολυμπιακού Βόλου ανοίγει τον δρόμο για έναν ασύλληπτο μέχρι πρότινος συνδυασμό: Τέσσερις κρητικές ομάδες στη Σούπερ Λιγκ και σύγκρουση... γιγάντων, ΟΦΗ εναντίον Α.Ο. Χανίων, σ' ένα ντέρμπι που χρόνια τώρα αναμένουν οι Κρητικοί!

Οι Χανιώτες κατάφεραν, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, να μάχονται για την άνοδο μέχρι την τελευταία αγωνιστική, στην πρώτη τους συμμετοχή στη Β' Εθνική μετά από 30 χρόνια. Μία νίκη των παικτών του Μουράτ Σεροπιάν θα τους οδηγήσει σε "μπαράζ", με όσες πιθανότητες μπορούν να έχουν κόντρα στην Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός Βόλου από την πλευρά του θέλει να "κλέψει" έστω τον έναν βαθμό για να κρατήσει την "προνομιούχο" τρίτη θέση και να βρεθεί στη Σούπερ Λιγκ μέσω των "μπαράζ". Κι εδώ υπάρχει το σενάριο - πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί - να έχουμε δύο ομάδες από τον Βόλο στην επόμενη Σούπερ Λιγκ. Προέχει βέβαια η σημερινή "μάχη της Κρήτης" στα Περιβόλια, όπου η καλύτερη επίθεση των "πλέι οφ" (Α.Ο. Χανίων), θα αναμετρηθεί με την καλύτερη άμυνα (Ολυμπιακός Βόλου).

* Η 14η αγωνιστική: Σήμερα 6.00 μ.μ. Χανιά - Ολυμπιακός Β., Φωστήρας - Ηρακλής Ψ., Αιγινιακός - Κέρκυρα, Νίκη Β. - Ηρακλής.

* Η βαθμολογία: Κέρκυρα 28 (13-9), Νίκη Β. 26 (14-9), Ολυμπιακός Β. 24 (10-5), Χανιά 21 (15-9), Ηρακλής Ψ. 18 (13-11), Ηρακλής 15 (9-12), Αιγινιακός 13 (11-18), Φωστήρας 9 (6-18).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL