Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Ένα "αλεξίσφαιρο" για τον Ολυμπιακό!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / Ένα "αλεξίσφαιρο" για τον Ολυμπιακό!

Πολλές φορές, ο τερματοφύλακας είναι ο "αδικημένος" μιας ομάδας. Ακόμα κι αν κάνει μια καλή εμφάνιση, την επόμενη μέρα μπορεί να ξεχαστεί, μένοντας στη σκιά ενός γκολ ή μιας περίτεχνης ενέργειας. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό δεν συνέβη. Ο Κώστας Μανωλάς με το γκολ του χάρισε τη νίκη με 1-0 στον Ολυμπιακό απέναντι στην Μπενφίκα για την αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο τη διαφορά για την ομάδα του Μίτσελ έκανε ο "φύλακας - άγγελος" κάτω από την εστία, Ρομπέρτο!

Σε συνδυασμό και με το πέναλτι που απέκρουσε στο ματς με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο, όπου οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν με 3-0, ο Ισπανός αποτελεί τον "στυλοβάτη" της ελληνικής ομάδας φέρνοντάς την με το... ενάμισι πόδι στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Με τη μεγάλη νίκη επί των "Αετών" της Λισσαβώνας οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για 4η φορά στην ιστορία τους. Ο Ολυμπιακός έχει 7 βαθμούς και θέλει ακόμα τρεις για να σφραγίσει τη νίκη, ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων. Η βαθμολογία: Παρί Σεν Ζερμέν 10, Ολυμπιακός 7, Μπενφίκα 4, Άντερλεχτ 1.

Για τους "ερυθρόλευκους" ακολουθεί παιχνίδι στη Γαλλία με την πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία είναι και η πρώτη στον όμιλο. Αν ο Ολυμπιακός πάρει έστω και τον βαθμό στο "Παρκ ντε Πρενς", προκρίνεται στους "16" ήδη από την 5η αγωνιστική σε περίπτωση που η Μπενφίκα δεν νικήσει την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες. Αν χάσει, στη συνέχεια υποδέχεται τη βελγική ομάδα αναζητώντας τη νίκη, αφού στην ισοβαθμία με την Μπενφίκα έχει το "πάνω χέρι".

Η ελληνική ομάδα περνάει, θεωρητικά, και με δύο ήττες. Χρειάζεται όμως να κάνει μέχρι μία νίκη η Μπενφίκα ή να μη χάσουν οι "ερυθρόλευκοι" την τελευταία αγωνιστική από την Άντερλεχτ με τέσσερα γκολ διαφορά! Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι Ολυμπιακός με τη νίκη του επί της Μπενφίκα συνεχίζει στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας -στη χειρότερη περίπτωση- την 3η θέση, αφού είναι αδύνατον να την ξεπεράσουν ταυτόχρονα Μπενφίκα και Άντερλεχτ, όταν έχουν και παιχνίδι μεταξύ τους.

Μετά το 1-1 του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία, η εφημερίδα "A' Bola" της επόμενης μέρας βγήκε με ειρωνικό πρωτοσέλιδο για τον τερματοφύλακα των "ερυθρολεύκων", Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της Μπενφίκα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Πριν από το ματς οι Πορτογάλοι προέτρεπαν τους παίκτες να σουτάρουν κατά βούληση, μιας και υπάρχει... αστάθεια κάτω από τα δοκάρια!

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, ο οποίος παίζει στον Ολυμπιακό "δανεικός" από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έδωσε τις δικές του απαντήσεις, αφού με τις εκπληκτικές αποκρούσεις του κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του Μίτσελ. Τα ειρωνικά σχόλια, λοιπόν, αντικαταστάθηκαν με πρωτοσέλιδα που τον χαρακτήριζαν "αλεξίσφαιρο" και έκαναν λόγο για "εκδίκηση" στην πρώην ομάδα του!

Η επιτυχία του Ολυμπιακού κράτησε τη χώρα μας στη 12η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ. Οι Ελβετοί, που βρίσκονται σε... καταδίωξη της Ελλάδας, είδαν την εκπρόσωπό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, Βασιλεία, να παίρνει στη λήξη τον βαθμό απέναντι στη Στεάουα και να "σώζει την παρτίδα". Με πιθανή τη συμμετοχή και του ΠΑΟΚ στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να συνεχίσει να στέλνει τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά τη σεζόν 2015-16...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL