Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΟΠΑΠ / Το ντέρμπι κρίθηκε στον... Μήτρογλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - ΟΠΑΠ / Το ντέρμπι κρίθηκε στον... Μήτρογλου

Το ποδόσφαιρο ξεχωρίζει απ' όλα τα ομαδικά αθλήματα γιατί κρίνεται στις λεπτομέρειες. Γιατί δεν είναι δεδομένη η νίκη ούτε του καλύτερου στον αγωνιστικό χώρο ούτε του ποιοτικότερου στο έμψυχο υλικό.

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (0-1) στην κατάμεστη, αλλά... άτακτη "Λεωφόρο" αδικεί τους "πράσινους". Αδικεί το πλάνο του Γιάννη Αναστασίου, που ήταν το καλύτερο για να αντιμετωπίσει την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, αλλά αδικεί και την προσπάθεια των παικτών του "τριφυλλιού", που έκαναν ένα από τα καλύτερά τους παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος είχε φέρει το ντέρμπι στα μέτρα του, μη επιτρέποντας στους "ερυθρόλευκους" να βγάλουν φάσεις. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επικίνδυνοι, χωρίς όμως να επιβεβαιώσουν τα καλά ποσοστά ευστοχίας τους (ευκαιρίες όπως του Μέντες και του Φιγκερόα δύσκολα χάνονται...).

Από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός του Μίτσελ είναι μια ομάδα με ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Το γνωρίζει και ο Ισπανός, που δεν προσπαθεί να τους "κόψει" τις ατομικές τους ενέργειες. Δεν έχει "κόλλημα" με τις τακτικές και δεν ασχολείται με τον περιορισμό του αντιπάλου όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα. Γι' αυτό και το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικές μεταπτώσεις.

Αυτό έγινε και το Σάββατο, όμως ο Ολυμπιακός πήρε τελικά το παιχνίδι τη χειρότερη στιγμή για τον αντίπαλο (90'), με γκολ του ποδοσφαιριστή που, όταν βρεθεί εκεί που πρέπει, θα κάνει αυτό που χρειάζεται για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, του Κώστα Μήτρογλου, που με τις ενέργειές του δείχνει ότι σύντομα θα παίζει σ' ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τυχερός ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα νίκησε στο 93' 2-1 τον ανώτερό του Εργοτέλη, που έχει παράπονα κι από τη διαιτησία του Κάκου. Έμεινε χωρίς προπονητή κι ο Πλατανιάς (απολύθηκε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης), που έχασε 1-0 στα Γιάννενα, τα οποία χθες συμφώνησαν με τον Σάκη Τσιώλη. Σημαντικές νίκες για τον Λεβαδειακό (2-0 την Ξάνθη), την Καλλονή (3-2 τον Πανιώνιο) και τον ΟΦΗ (2-0 τον Άρη). Πολύ καλό παιχνίδι στην Κομοτηνή, όπου Πανθρακικός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1. Στη Ριζούπολη... κακοποιήθηκα το ποδόσφαιρο, με τη Βέροια να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) απ' τον "χλομό" Απόλλωνα.

Τ. ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL