Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ξεκινάει "δοκιμασία" για τον Παναθηναϊκό...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινάει "δοκιμασία" για τον Παναθηναϊκό...

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Για τον Παναθηναϊκό ήταν δεδομένο ότι η φετινή σεζόν θα έχει σκαμπανεβάσματα, ακριβώς γιατί είναι νέα ομάδα, που δεν πατάει τόσο γερά στα πόδια της. Το "τριφύλλι" αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ, δύο βαθμούς πίσω από την τετράδα των "πλέι οφ", που είναι και ο βασικός του στόχος φέτος.

Το κακό μέχρι τώρα για τους "πράσινους" είναι ότι δεν βρίσκουν λύσεις ανασταλτικά, έχουν στιγμιαίες αδράνειες στην αμυντική λειτουργία τους, που τους στοιχίζουν το λιγότερο ένα σε βάρος τους γκολ, ειδικά στην έδρα τους. Ο Καπίνο στη θέση του τερματοφύλακα και ο Μέντεζ ως αμυντικός χαφ απογοητεύουν και εκθέτουν τον Γιάννη Αναστασίου, που επιμένει σ' αυτούς! Αν προσθέσουμε και τις αργές επιστροφές των κεντρικών αμυντικών, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα...

Από σήμερα ξεκινάει για τον Παναθηναϊκό ένα δύσκολο πρόγραμμα με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (7.30 μ.μ.), που θα τον αντιμετωπίσει και την Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο στη ρεβάνς του 2-1 για το Κύπελλο. Αμέσως μετά υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και μετά αντιμετωπίζει τον Άρη, που "καίγεται" για βαθμούς στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο Εργοτέλης παραμένει μετά από 8 αγωνιστικές αήττητος (!) και βρίσκεται στην τετράδα των "πλέι οφ" για την Ευρώπη με 14 βαθμούς. Ο Γιάννης Πετράκης, που έχει περάσει από τους πάγκους πολλών ομάδων προσφέροντας σημαντικό έργο, έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια ομάδα με δύναμη, αλλά και τεχνική.

"Ντέρμπι" και στην Ξάνθη, όπου η γηπεδούχος ομάδα, που αρχίζει να βρίσκει "τα πατήματα της", αντιμετωπίζει τον πολύ δυνατό Ατρόμητο (3.00 μ.μ.). Στην Τρίπολη ο Αστέρας έχει την ευκαιρία να επιστρέψει, εκτός απροόπτου, στις νίκες με αντίπαλο τον "προβληματικό" φέτος Λεβαδειακός (5.15 μ.μ.).

"Ευρωπαίος" ο Ολυμπιακός...

Την Κυριακή διεξάγονται οι αγώνες Ολυμπιακού - ΟΦΗ (7.30 μ.μ.), Άρη - Πλατανιά (3.00 μ.μ.), Πανθρακικός - ΠΑΟΚ (5.15 μ.μ.), Πανιωνίου - Απόλλωνα (5.15 μ.μ.), Βέροιας - ΠΑΣ Γιάννινα (5.15 μ.μ.) και την Δευτέρα η συνάντηση Παναιτωλικού - Καλλονής (7.30 μ.μ.).

Ο "Ευρωπαίος" Ολυμπιακός, "πείθει" και εκτός συνόρων. Στην Λισσαβώνα ήταν σαφώς βελτιωμένος σε όλες τις γραμμές, ένα επίπεδο πάνω από την Μπενφίκα και έχασε τη νίκη-"μισή" πρόκριση μέσα από τα χέρια του! Σωστές οι επιλογές του Μίτσελ, που δείχνει να κερδίζει το στοίχημα παραμονής του στον Πειραιά. Αδικεί τον ΟΦΗ βαθμολογική του θέση, αφού έχει καλό έμψυχο δυναμικό.

Ο Άρης, "άλλη" ομάδα αυτή που φτιάχνει ο νέος προπονητής, Ζόραν Μιλίνκοβιτς, πάει για τρίτη συνεχόμενη νίκη, μετά τη Νέα Σμύρνη και τη Βέροια, με αντίπαλο τον "χλωμό" φέτος Πλατανιά. Αξιοθαύμαστος ο Πανθρακικός, απειλεί τον ΠΑΟΚ με απώλεια βαθμών! Ο Άκης Μάντζιος, με την αλλαγή του συστήματος σε "3-5-2" και με άριστο αγωνιστικό πλάνο, κατάφερε να συνδυάσει γκολ και θέαμα.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 22, ΠΑΟΚ 19, Ατρόμητος 14, Εργοτέλης 14, Ξάνθη 13, Πανθρακικός 13, Παναθηναϊκός 11, ΠΑΣ Γιάννινα 10, Αστέρας Τρίπολης 10, Παναιτωλικός 10, Πανιώνιος 9, Καλλονή 9, Λεβαδειακός 8, Άρης 8, Απόλλων Σμύρνης 7, ΟΦΗ 6, Πλατανιάς 5, Βέροια 5.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL