Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με κρατικές εγγυήσεις η Σάλκε αποφεύγει τη χρεοκοπία

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν το ποσό της εγγύησης ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ

Δέσμευση ότι θα λάβει κρατική εγγύηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, έλαβε η Σάλκε από το υπουργείο Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. 

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, το ποσό της εγγύησης ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Η Σάλκε είχε ήδη κλείσει το οικονομικό έτος 2019 με υποχρεώσεις συνολικού ύψους 197 εκατ. ευρώ, ενώ η πανδημία Covid-19 επιδείνωσε την κατάσταση λόγω της έλλειψης εισιτηρίων και χαμηλότερων εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Στα τέλη Ιουνίου παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας (η οποία τερμάτισε στη 12 θέση), Κλέμενς Τούνιες, αφήνοντας τον σύλλογο του Ρουρ υπερχρεωμένο.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η περιουσία του πρώην πλεόν προέδρου της Σάλκε εκτιμάται από το Forbes στα 1,78 δισ ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις